Back to top

Una seixantena de donacions de sang en la campanya a "El Pallol"

El Centre comercial El Pallol ha acollit aquest cap de setmana una jornada de donació de sang. La iniciativa és la segona vegada que es porta a terme en aquest espai durant aquest any. Prop d'una 60 de persones s'han ficat a les mans dels especialistes per fer la seva aportació.
Una seixantena de donacions de sang en la campanya a "El Pallol"

Molts d'ells no és la primera vegada que donen sang. La majoria ho fan habitualment i avui han decidit fer la seva aportació a El Pallol. El centre comercial ja va organitzar una altra campanya igual que aquesta el passat mes de maig, una jornada que van catalogar d'èxit donat que en 4 hores es van fer prop d'una seixantena de donacions.

La Roser Gallinat, del Centre Comercial El Pallol ha explicat que "és sang, no estem demanant diners, és una cosa que el cos torna a regenerar i per tant animo a tothom a què doni sang, si no és aquí al Pallol, que vagin a l'hospital".

Primerament els voluntaris omplen un qüestionari i després es passa a fer un control previ on es pren la tensió i també es comproven els nivells de ferro. A través d'aquestes comprovacions, el metge fa una valoració de si el voluntari és una persona apte o no per donar sang. Un cop passat aquests tràmits es comença a fer l'extracció. El procés dura uns 20 minuts aproximadament i en total és s'extreuen 480 ml de sang.

Reiteradament es fan campanyes de donació de sang per remarcar la importància de disposar de reserves adequades i innòcues que puguin salvar vides. A Catalunya es calcula que calen unes 1.000 donacions al dia per cobrir les necessitats de pacients que estan als hospitals i clíniques catalanes, unes extraccions que cada persona pot fer cada 2 mesos i no més de 4 vegades l'any per als homes ni 3 vegades pel que fa a les dones.

Paraules clau: