Back to top

Veïns de Castellvell contra el pagament de les obres del nucli antic

Uns 300 veïns de Castellvell denuncien haver de pagar el que consideren una quantitat desorbitada per les obres de renovació del clavegueram i la xarxa de serveis del nucli antic del municipi. Unes obres que ascendeixen a 1 milió 400 mil euros, dels quals, els afectats n'han de pagar més de 300.000.
Veïns de Castellvell denuncien haver de pagar més de 300.000 euros per unes obres al nucli antic

El passat 11 de maig, els veïns del nucli antic de Castellvell van rebre una carta de l'Ajuntament on se'ls informativa d'unes obres de renovació i pavimentació dels carrers, sobre les quals haurien de pagar unes contribucions especials. En total, l'obra ascendeix a 1.400.000 euros, aproximadament. D'aquest un 22% recau en els veïns, el que suposa uns 300.000 euros.

Una taxa que els veïns consideren desorbitada i no entenen per què no es fa amb diners públics.

Ara, des de l'associació de veïns afectats demanen a l'alcalde de Castellvell, Agustí Domingo, que "ho faci per fases a mida que vagi tenint els recursos necessaris per poder executar l'obra".

Per la seva banda, el consistori ho justifica dient que l'estat actual de les instal•lacions d'aigua i clavegueram del municipi fan que sigui necessària i urgent l'execució de l'obra. No obstant això, aquests 300 veïns del nucli antic li retreuen que si l'obra era tan necessària, per què s'han destinat els diners públics en altres projectes que consideren menys importants.

"Vam considerar que era el moment oportú per fer-ho i que podíem destinar una bona quantitat de diners, repercutint una mica els veïns, i tirar així endavant aquesta obra necessària per al pobre", assegura Domingo.

Una notícia que ha mobilitzat gran part del poble, ja que hi ha una veïna de 80 anys, que amb una pensió mínima d'uns 500 euros, es veuria obligada a pagar uns 15.000 euros per les obres. Ara, i després de constituir-se en associació, els veïns i l'alcaldia es tornaran a asseure el pròxim 10 d'agost.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades