Back to top

El "Vi de Fang" se servirà a la Cimera del Clima de Madrid

Els primers ministres assistents tastaran un menú especial que inclourà les ampolles recuperades a l'Espluga del Francolí
foto vi fang

Madrid acollirà des del 2 fins al 13 de desembre la Cimera del Clima Cop25, un acte que encoratja a EEUU, Xina i Rússia a prendre mesures per tal de salvar el clima. En el marc d'aquest acte, els primers ministres assistents tastaran un menú especial que té com a objectiu posar en valor problemes climàtics. Els germans Josep i Jordi Roca presenten aquesta proposta gastronòmica que potencia la tasca del productor local. 

Del Francolí fins a Madrid

vi fang conca barberà
Imatges: twitter @rendeMasdeu

Les copes de "Vi de Fang" encapçalen l'àpat de la Cimera del Clima. Es tracta de les ampolles recuperades després de la riuada que es va endur per complet l'edifici del celler Rendé Masdéu i el restaurant situats a l'Espluga de Francolí. En el cas del menú elaborat pels germans Roca, contindrà el Trepat del Jordiet 2018, pertinent a la DO Conca de Barberà.

Amb un disseny recobert de fang, es van comercialitzar per recaptar fons que ajudin a tornar a engegar el seu negoci mitjançant la iniciativa ciutadana "Riuada solidària".

Cranc blau del Delta

cranc blau

L'objectiu de l'acte és crear consciència i apel·lar a la sostenibilitat. Així doncs, un dels plats que se serviran planteja el problema global de l'aigua, seguit d'un segon plat del cranc blau que colonitza el Delta de l'Ebre i l'Opuntia Ficus de Cap de Creus.

També en destaquen els postres proposats: una Mousse de plàncton i algues en referència a l'elevada temperatura d'alguns mars i oceans.

canalreus a telegram

Notícies relacionades