Back to top

Xavier Amorós, 'El Més Amic de Reus' del 2019

El Centre d'Amics de Reus distingirà aquest pròxim dissabte 8 de juny a l'escriptor i poeta reusenc. És la 36a edició d'aquest lliurament que busca reconèixer figures de transcendència per a la societat reusenca.
Xavier Amorós, 'El Més Amic de Reus' del 2019

El Centre d'Amics de Reus ha volgut distingir la figura del poeta i escriptor reusenc Xavier Amorós i Solà. La Junta Directiva el va proposar per endur-se, enguany, el distintiu de 'El Més Amic de Reus', que l'entitat dona des de fa 35 anys. Una proposta que l'Assemblea de socis i sòcies de l'entitat va ratificar el passat 5 d'abril. 

Trajectòria impecable

El Centre d'Amics de Reus ha volgut distingir des de sempre les persones i entitats que han dut a terme una trajectòria rellevant i han contribuït a enaltir el nom de Reus arreu. En aquest cas, de Xavier Amorós, se'n destaca la tasca vinculada a l'activitat cultural i literària. 

Amorós escriu poesia des del 1940 i part de la seva obra es publica l'any 2000 triada i comentada pel seu fill Xavier Amorós Corbella, amb el títol de Poemes inèdits (1940-1959). El 1958 obté el premi Santiago Rusiñol per l'obra teatral Història sentimental, als Jocs Florals de la Llengua Catalana celebrats a Mendoza (Argentina),
obra no publicada fins al 1993. També el 1956 comença a participar en concursos literaris i obté alguns premis. Després va deixar d'escriure poesia però es van publicar reculls, una antologia, Poemes 1959-1964 el 1982, que va ser guardonada amb el Premi de Literatura Catalana (Poesia), de la Generalitat de Catalunya i el publicat pel seu fill, Poemes inèdits de Xavier Amorós. Amb aquests poemaris, Amorós considera que ja ha escrit tot allò que havia d'escriure i tanca la seva obra poètica.