Back to top

El nostre vermut - Cambrils al Plat

Aquesta setmana t'ensenyem a fer el vermut a l'estil del "Rincón de Diego", i de postres una fantàstica mousse de iogur amb fruits vermells de l'Una de Postres.
vermut

EL RESTAURANT: RINCÓN DE DIEGO

Al Rubèn Campos el trobareu a la cuina del Club Nàutic de Cambrils i als fogons del Rincón de Diego, un establiment obert pel seu pare, Diego Campos, fa 35 anys, i que és un dels dos restaurants del municipi distingit amb una estrella de la prestigiosa Guia Michelin. Avui ens prepararan una proposta original, creada a raó de les jornades del vermut de Cambrils: senzillament espectacular!

LA RECEPTA: EL NOSTRE VERMUT

Ingredients per a quatre persones:

  • Navalles
  • Cloïsses
  • Gambes blanques de Cambrils
  • Gambes vermelles de Tarragona
  • Vermut
  • Musclos 
  • Escopinyes
  • Pebre 
  • Sal
  • Suc de llima 
  • Suc de llimona
  • Ceba tendre
  • Api 
  • All
  • Coriandre
  • Salicòrnies
  • Ceba macerada amb vinagre de magrana
  • Kumquats
  • Olives farcides d’anxova
  • Espirals de patata

Elaboració: 

  1. En una paella, poseu els musclos, les escopinyes, les cloïsses, les navalles, una mica de ceba tendra, api, coriandre, un bon raig de vermut blanc i el suc de la llima i la llimona.
  2. A mesura que s’obrin els diferents mol·luscs, traieu-los de la cassola i retireu-los la closca.
  3. En el mateix suc, marqueu les gambes blanques i les vermelles.
  4. Un cop fetes, deixeu que es refredin.
  5. A l’hora d’emplatar poseu una mica de sal i pebre al plat i repartiu tots els ingredients.
  6. Amaniu-lo amb el suc de fer els mol·luscs i les gambes i poseu les espirals de patata per sobre.

LES POSTRES

postres

MOUSSE DE IOGURT AMB FRUITS VERMELLS

Les postres d'aquesta setmana van a càrrec d'Una de Postres. L'Alba Molas  està al capdavant d'aquest projecte que ofereix tallers, showcookings i activitats extraescolars, amb els quals aprendreu a cuinar passant una estona divertida. Aquesta setmana ens proposa una mousse de iogurt amb fruits vermells. Aquí teniu la recepta" 

Ingredients:

  • 1 iogurt natural
  • 40 g de sucre
  • 1 clara d’ou
  • 40 ml de gelatina 
  • 2 fulles i mitja de gelatina
  • Fruits vermells 
  • Sucre
  • Suc de llimona
  • Maduixes i gerds
     

Instruccions:

  1. Per fer la mousse de iogurt poseu a hidratar la gelatina en aigua freda.
  2. Barregeu el iogurt amb el sucre.
  3. Separareu una cullerada de nata, i la resta munteu-la i incorporareu-la al iogurt.
  4. Escalfeu la cullerada de nata que haureu reservat i escalfeu per desfer-hi la gelatina hidratada. Afegiu-ho al iogurt. 
  5. Munteu les clares a punt de neu i afegiu-les al iogurt a la base de iogurt.
  6. Repartiu-ho en copes o gots i reserveu-ho a la nevera com a mínim durant una hora. 
  7. Per fer el coulis de fruits vermells, poseu a hidratar la gelatina en aigua freda.
  8. Poseu els fruits vermells, el sucre i unes gotes de suc de llimona en un cassó i deixeu a foc mig fins que es desfaci la fruita i redueixi a la meitat. 
  9. Un cop fora del foc, incorporareu la gelatina hidratada a la reducció de fruits vermells.
  10. Per acabar, poseu el coulis a sobre de la mousse de iogurt i decoreu-ho amb les maduixes i els gerds. 

CONCURS

concurs

 

Notícies relacionades