Back to top

Anna Ibars, de petita taekwondista a subcampiona estatal

Canal Reus Televisió va entrevistar a aquesta esportista quan tenia deu anys. Ara, quatre anys després, analitzem la seva evolució en el món del taekwondo.
Anna Ibars en un entrenament al Gimnàs Chois Sport

Vam conèixer a l'Anna Ibars quan tenia 10 anys i vam esbrinar també que el seu somni era arribar un dia a participar en els Jocs Olímpics. Des de llavors, aquesta taekwondista reusenca no ha parat de lluitar per fer realitat aquesta fita.

Des del 2016 fins avui, Ibars ha sumat ja tres ors en campionats estatals i ha assolit fins a onze primeres posicions en campionats de Catalunya. El seu últim mèrit ha estat penjar-se la medalla de plata en el Campionat d'Espanya que s'ha celebrat aquest mes de desembre a Alacant.

Anna Ibars fa quatre anys
Anna Ibars fa quatre anys

L'evolució de l'Anna en 4 anys

Anna Ibars en el dia d'avui
Anna Ibars en el dia d'avui

Tot i que la seva projecció ha estat excel·lent durant tot aquest temps, els canvis físics de la pubertat l'obliguen a militar en una categoria on hi ha també moltes aspirants. A més a més, tan ella com la seva família s'han topat amb els impediments econòmics que suposa competir arreu de l'estat.

La de Reus s'ha vist obligada, a més, a enxampar el seu horari d'entrenament i a compaginar-lo alhora amb uns estudis que cada cop requereixen més volum de feina. Viatja també fins al CAR de Sant Cugat un cop a la setmana per perfeccionar la seva tècnica on espera, algun dia, formar-hi part com a alumna interna. A més vol vestir aviat el quimono de la Selecció Espanyola.

Anna Ibars, taekwondista del Gimnàs Chois Sport Reus: "M'agradaria molt competir amb la Selecció Espanyola i estar interna al CAR. Si hi fico ganes, sé que ho aconseguiré".

El seu principal objectiu, però no ha canviat, participar en uns Jocs Olímpics continua sent el seu gran somni.

Notícies relacionades