Back to top

El claustre major, nou atractiu de la Cartoixa d'Escaladei

Les obres han durat més d'un any i han sumat una despesa total de més de 400 mil euros.

Aquesta setmana han finalitzat els treballs de restauració i adequació del claustre major de la Cartoixa d'Escaladei. Unes obres que han inclòs la reestructuració de la zona central del claustre, la recuperació dels paviments antics i l'adequació de la galeria, a partir dels tres arcs de pedra conservats.

Es tracta d'una novetat que permetrà als visitants endinsar-se en un dels espais més importants de la que va ser la primera cartoixa de la península Ibèrica, i que ha tret a la llum algunes de les cel•les originals del segle XIII.

A la visita inaugural d'aquest dissabte hi ha assistit la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, qui ha pogut escoltar les explicacions dels membres de l'equip d'arquitectes i arqueòlegs del projecte. Concretament, d'unes obres impulsades pel Departament de Cultura i la Fundació "la Caixa", que van iniciar-se el maig de 2020 amb la finalitat de restaurar l'espai per als visitants, però també d'excavar i estudiar les cel•les medievals. El cost total de les obres ha estat de 407.413€.

Segona fase encara en marxa

Tot i l'obertura al públic del claustre, la rehabilitació de l'església i el sagrari continua en marxa. Una segona fase del projecte que contempla l'estabilització del conjunt arquitectònic del temple, la restauració de la seva coberta original i la reconstrucció parcial de l'interior del sagrari.

Paraules clau:

Notícies relacionades