Back to top

Comença una campanya marcada per l'1 d'octubre i l'article 155

La majoria de caps de llista van arrencar des de la Rambla de Tarragona. PP i CUP van fer-ho des de Reus. Bona part dels partits, tant independentistes com constitucionalistes convertiran la dicotomia en leitmotiv de campanya.
Instantània d'un dels panells publicitaris per a la campanya

L'Hotel NH de Reus va ser l'escenari escollir per al Partit Popular per engegar la campanya electoral de cara al 21 de desembre. No van fer la tradicional encartellada, fa tres comicis que no la convoquen, sinó que van organitzar un sopar de germanor amb regidors i militància. El cap de llista, el tarragoní Alejandro Fernández, va explicar àmpliament per què cal votar constitucionalisme i no independentisme. Dins el bloc unionista va fer incís en l'experiència de govern en diferents nivells del partit popular com a punt fort de la formació. Pel que fa a la campanya, explica que la dels populars tindrà tres pilars.

'Restituir l'economia catalana, que ha quedat extraordinàriament perjudicada pel procés sobiranista; restituir la convivència, que és, segurament, l'aspecte més preocupant de tot el que ha passat; i per restituir, també, unes institucions catalanes que els separatistes diuen que se les ha carregat el 155, però tot el contrari, és el 155 el que les restaurarà'.

Tampoc va començar la campanya amb una enganxada de cartells tradicional la CUP. El seu cap de llista, el reusenc Xavier Milián, acompanyat de militants i del fins ara diputat, Sergi Saladié, van començara la Riera Miró i es van repartit en grups per encartellar la ciutat. Treuen importància al fet que l'independentisme es presenti en tres llistes separades, i afirmen que pot servir per ampliar la tant anomenada base social. Es mostren convençuts que el Parlament que es constitueixi després de les eleccions continuarà la feina començada pel Parlament anterior.

'Aquestes eleccions no són més que un obstacle a superar per poder continuar la feina que va quedar pendent la legislatura anterior, que no és més que el que va aprovar el Parlament el mes de setembre, la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República, i aquest és el nostre objectiu, ser una garantia que no hi ha volta enrere, que no hi ha tornada al passat, que l'1 d'octubre va marcar un abans i un després'.

Ciutadans, Partit Socialista, Esquerra Republicana i Junts per Catalunya sí que van mantenir el format d'encartellada tradicional. Taronges, socialistes i republicans amb regidors i militants locals, banderes i càntics per animar l'ambient fred. Junts per Catalunya ho va fer amb la número dos de la llista per Tarragona, l'exsocialista reusenca Teresa Pallarès, qui assegura que s'ha sumat a la proposta electoral per construir un nou país.

'Hi ha d'haver canvis, és un no definitiu al 155, un no definitiu a tots aquests partits que estan donant suport a rota aquesta escena d'anormalitat a la qual estem assistint, i per tant necessitem restaurar les nostres institucions i començar a treballar o construir aquest país amb el nostre president al capdavant'.

A la resta de partits no els van faltar ànims per omplir, almenys la plaça del Prim, de l'ambient electoral que planarà a l'ambient nadalenc durant les pròximes dues setmanes.

Notícies relacionades