Back to top

El Comitè en Defensa de la República "no veu lògic" el pacte de govern

A més, lamenten que la moció que demanaven a l'Ajuntament, per l'alliberament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i pel suport a la proclamació de la República, s'hagi modificat per aconseguir, diuen, el vot favorable del socialistes.
L'equip de govern de Cambrils en una sessió plenària

Tot i l'aprovació per part de l'Ajuntament de Cambrils d'una moció demanant l'alliberament dels líders de l'Assemblea Nacional de Catalunya i d'Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i també aturar l'aplicació de l'article 155, la pressió sobre el pacte de govern municipal no afluixa.

El Comitè en Defensa de la República a Cambrils s'ha unit a les veus crítiques, algunes provinents d'altres representants dels mateixos partits independentistes, lamentant que els grups d'Esquerra Republicana i de PDeCAT-CiU modifiquessin la moció que ells havien reclamat amb una instància, eliminant la part que especificava el suport a la proclamació de la República Catalana, per aconseguir, diuen, el vot del tercer soci de govern, el PSC.

En aquest sentit, asseguren, literalment, que "no és lògic governar amb qui de facto ha aplicat l'article 155" però també manifesten que l'única possibilitat que hi veuen és un govern en minoria. "L'únic sentit és continuar amb un govern en minoria que no buscaria excuses per donar-li sortida a dues persones que estan injustament a l presó", reitera el membre de l'entitat, Albert Baiges.

També remarquen que la moció aprovada no demana l'alliberament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, sinó una revisió de la interlocutòria i defensen que estan treballant per a presentar més interpel·lacions a l'Ajuntament a curt termini.

Notícies relacionades