Back to top

El concurs de gossos tofonaires, marcat per les altes temperatures

En plena temporada de recol•lecció de la tòfona d'estiu, Prades ha celebrat les segones Jornades de la Tòfona i el Gos. Una de les activitats estrella ha estat el segon concurs de gossos tofonaires, que enguany s'ha celebrat enmig d'una onada de calor.
segon concurs de gossos tofonaires de Prades

Una quinzena de participants han estat els protagonistes del segon concurs de gossos tofonaires de Prades, on s'ha posat a prova l'habilitat dels gossos i la bona entesa amb els seus amos a l'hora de buscar tòfones. Els participants han disposat d'un màxim de 4 minuts per localitzar 4 tòfones enterrades en un tancat quadrat de 4 metres per banda.

Enguany, però, les elevades temperatures han dificultat la tasca dels gossos, com explica el veterà del sector i guanyador de l'any passat Juan Manuel, qui diu que "el gos no treballa igual amb la calor, se l'ha de refrescar". Si bé molts dels participants repeteixen de l'any passat, la Mercedes, amb la seva gossa Neu, hi participen per primera vegada, i reconeix que "per ella serà una mica difícil, perquè amb tants gossos i tanta gent... Fins ara sempre estàvem soles al bosc", explica la Mercedes.

Qualsevol gos pot ser tofonaire, només cal que sigui actiu i tingui ganes de treballar. Amb un mes d'entrenaments el gos ja pot estar preparat per trobar tòfones.

Enguany la competició ha canviat d'ubicació i s'ha apropat al nucli antic.

Promocionar la tòfona i les seves possibilitats culinàries són els principals objectius d'aquestes Jornades que se celebren per segon any a Prades.

Notícies relacionades