Back to top

El confinament altera l'afectació de les al·lèrgies

Els al·lèrgics al pol·len del xiprer i del plataner han millorat en reduir la seva exposició, mentre que aquells que reaccionen als àcars de la pols, han empitjorat, en comparació amb altres anys.
Òscar Sotorra, metge Hospital Sant Joan Reus.

Les afectacions per al·lèrgia també s'han vist alterades davant de la COVID-19. El confinament de les persones ha provocat que moltes persones hagin patit menys l'efecte d'alguns pol·lens, mentre que d'altres han sofert un infern en viure tancar a casa a prop dels àcars de la pols.

L'al·lergòleg de l'Hospital Sant Joan de Reus, Òscar Sotorra, explica que "els al·lèrgics als pol·lens del xiprer i el plataner n'han sortit beneficiats".

Sotorra recorda que en el cas de les al·lèrgies el millor remei és la prevenció, com per exemple, evitar el contacte amb certs animals. D'altra banda, amb el desconfinament els afectats per al·lèrgies tornaran a repuntar.

Alerta pels al·lèrgics als fongs i a les gramínies

En els pròxims mesos també es veuran afectats els al·lèrgics a certs fongs, l'olivera i les gramínies. De fet, les pluges de l'abril poden suposar un còctel que faci créixer el volum d'afectats en comparació amb altres anys.

No obstant això, des de l'Hospital Sant Joan de Reus destaquen que, enguany, amb la pandèmia no s'han recollit amb el mateix rigor les dades dels volums de pol·len a l'aire i desconeixen si l'afectació ha canviat, en comparació amb anys anterios.

canalreus a telegram

Notícies relacionades