Back to top

Coselva guanya el premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària 2024

El reconeixement ha arribat gràcies al nou molí de la Cooperativa, que integra un sistema pioner d'extracció d'oli al buit.

La Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de la Selva del Camp - Coselva ha estat l'empresa guanyadora en la modalitat Agroindústria dels Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària 2024, arran de la construcció d'un nou molí que integra un sistema pioner d'extracció d'oli al buit, factor que permet una millor conservació dels polifenols i altres compostos aromàtics del seu oli d'oliva verge extra "Antara".

El molí també facilita un millor rendiment de les olives així com millores ambientals, com l'eficiència més gran de kilowatts per litre d'oli extret i la reducció de la demanda energètica. Altres innovacions en matèria de sostenibilitat són la coberta vegetal amb plaques solars, que proporcionen gran part de l'energia emprada, i una caldera calefactant alimentada amb el pinyol sobrant de la molta de l'oli.

El molí va ser inaugurat el novembre del 2023 després de mesos d'obres i d'una inversió de gairebé cinc milions d'euros.

FOTOGRAFIA: Coselva

Paraules clau:

Notícies relacionades