Back to top

El debat sobre l'habitatge digne crea un ambient hostil al ple de Cambrils

El debat sobre l'habitatge digne o la petició, per part de l'oposició, d'un debat polític sobre al relació amb el municipi de Vinyols i els Arcs han estat dos dels punts més destacats del plenari d'aquest divendres a Cambrils. Més enllà d'això, també s'han fet públics certs detalls sobre l'hotel del Pòsit.
ple

La monotonia ha estat la constant del ple d'octubre de Cambrils, en què les modificacions de crèdit han estat el punt de partida de l'ordre del dia. La primera de les qüestions que ha representat un escull ha estat l'aprovació de l'acta de delimitació amb el municipi veí, Vinyols i els Arcs. L'oposició en bloc ha lamentat la pèrdua d'oportunitat per generar un debat polític sobre els interessos de la localitat. Des del govern, el regidor d'Urbanisme ha justificat la situació assegurant que el punt en concret representa un aspecte purament tècnic.

La segona de les temàtiques que ha enrarit l'ambient ha estat la moció presentada per Assemblea de Cambrils i que fa referència a la necessitat d'apostar per polítiques que afavoreixin el lloguer social. Una proposta que ha aixecat polseguera, especialment entre els regidors Iván Sanz i Josep M. Vallès, al capdavant de la regidoria de Benestar Social. Tampoc ha rebaixat l'hostilitat la intervenció de l'impulsor de l'Edifici Dignitat, qui després d'increpar a l'equip de govern, ha estat convidat a abandonar -com en anteriors ocasions- la sala. Finalment, la moció s'ha rebutjat per 14 vots en contra i 7 a favor.

El darrer apunt que ha tensat la sessió han estat les paraules del regidor Joan Maria Artigau, en referència als detalls de l'hotel del Pòsit que va posposar respondre ara fa un mes a la sala de plens. Així doncs, s'ha fet públic que la llicència dels promotors data del 26 de gener del 2016, motiu pel qual va haver de ser prorrogada fins al 26 de gener de 2020. Per tant, la vigència està actualitzada a la normativa. El tarannà de l'exposició d'aquestes dades no ha agradat al grup de Ciutadans, formació que va preguntar sobre aquests detalls al setembre. 

Els representants polítics municipals es tornaran a veure les cares aviat. Més concretament, d'aquí dues setmanes, quan se celebri el ple extraordinari forçat per l'oposició, que tindrà lloc dimecres 7 de novembre i en què es debatrà l'estat de la ciutat.

Notícies relacionades