Back to top

Desarticulen una organització criminal dedicada al cultiu de marihuana al Priorat

Es tracta d'una investigació amb un triple dispositiu policial, que hauria finalitzat amb 7 detinguts i més de 15.000 plantes de marihuana localitzades.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Reus, conjuntament amb agents de la Policia Local de Cambrils, van detenir aquesta setmana dos homes i una dona, tots tres veïns de Cambrils, els dos homes de nacionalitat albanesa i la dona de nacionalitat espanyola, per presumptes delictes de pertinença a organització criminal i contra la salut pública, per cultiu i tràfic de drogues.

Al març es reprenia la investigació del cas, iniciat i aturat a finals de l'any passat per falta d'activitat, i es descobria que els investigats conformaven una organització criminal dedicada al cultiu exterior de marihuana. A Cambrils hi havia el cap de l’organització, la seva parella i el germà del líder. Tant la parella com el germà del cap de l’organització tenien rols destacats en l’entramat criminal.

3 plantacions, 3 dispositius policials

Del resultat de les indagacions, els investigadors van poder ubicar tres plantacions exteriors de marihuana al Priorat, on els caps de l’organització havien portat ciutadans albanesos per fer de jardiners. Concretament, les plantacions es trobaven a Ulldemolins, Cabacés i la Figuera.

En un primer dispositiu policial a Ulldemolins, el passat 22 de juliol, es van detenir quatre homes, tots de nacionalitat albanesa i sense domicili conegut. Els quatre detinguts van ingressar a presó i la investigació va continuar, fins que el passat dilluns es va establir un dispositiu policial per desmantellar les plantacions de Cabacés i la Figuera, on es van localitzar 4.600 plantes i 8.178 plantes, respectivament.

En total, set detinguts

Posteriorment, els agents van detenir les tres persones investigades, amb una entrada i perquisició del domicili situat a Cambrils. En aquest es van trobar prop d’un quilogram de marihuana, documentació relacionada amb l’activitat delictiva i informació dels membres que hi participaven com a jardiners.

En total, durant la investigació els mossos han detingut set persones, i totes set es troben actualment a presó després de passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades