Back to top

Desmantellen la plantació de marihuna més gran localitzada mai a l'Alt Camp

Els Mossos han localitzat 12.000 plantes de marihuana, s'han detingut a 4 persones

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Valls van detenir dilluns passat quatre homes d’edats compreses entre els 20 i els 30 anys, tres de nacionalitat albanesa i un de nacionalitat francesa, dos amb veïnatges a França i Lloret de Mar i els altres dos amb domicili desconegut, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un altre de tinença d’armes.

A primera hora del passat dilluns, agents de la comissaria de Valls van portar a terme un dispositiu a Querol, a la zona pròxima al llac de Formigosa, on dies abans l’helicòpter de Mossos havia ubicat una possible plantació de marihuana.

Marihuana

Localització del campament  

Tot i les dificultats orogràfiques, els mossos van localitzar un sender amagat que els va conduir fins a una gran plantació que disposava d’un sistema de regadiu gràcies a unes canonades que arribaven fins al llac. En arribar al petit campament on hi havia el cultiu, els agents van sorprendre i detenir quatre homes que s’encarregaven de la seva cura i protecció. A més, van intervenir una arma de foc llarga que els individus tenien en aquest lloc on hi pernoctaven.

Els mossos van fer l’anàlisi de la zona i van comprovar que les conduccions d’aigua que sortien del llac de Formigosa pujaven per la muntanya i es bifurcaven fins a dues basses d’aigua, una al costat d’una gran plantació distribuïda en quatre bancals i l’altra bassa en una segona plantació ubicada en una zona de molt difícil accés.

En total, els mossos van localitzar i desmantellat 12.341 plantes amb un estat  de creixement que anaven del mig metre al metre d’alçada.

Els detinguts passaran durant les properes hores a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Valls.

Quatre plantacions en un mes

Amb la d’aquest dilluns, ja són quatre les plantacions desmantellades pels mossos a l’Alt Camp en el que va de mes. Actuacions policials que s’han saldat amb deu detinguts, sis dels quals van ingressar a presó i més de 29.000 plantes destruïdes.

Paraules clau:

Notícies relacionades