Back to top

Els acusats pel cas Tecnoparc reconeixen els fets

Han reconegut les acusacions de falsedat documental continuada i malversació de fons públics. Aquest matí havia de comencar el judici a l'Audiència de Tarragona, però finalment a Bergadà, Cunillera, Gómez i Urgellés han arribat a un acord amb la Fiscalia, fet que també els ha permès eludir la presó.
Jutjats tarragona

El cas Tecnoparc ha arribat a judici, set anys després de la denúncia interposada per Ara Reus. Finalment les parts han arribat a un acord que posa fi al procés judicial. El jutge ha decretat 1 any, 4 mesos i 15 dies de presó per als acusats. No hauran d'ingressar a la presó sempre i quan no tornin a delinquir els propers dos anys.

Per la seva part, Jordi Bergadà (exregidor d'urbanisme), Àngel Cunillera (expresident de la societat Tecnoparc), Xavier Gómez (exgerent de la societat Tecnoparc) i Ramón Urgellés (empresari local) reconeixen les acusacions de falsedat documental continuada i la malversació de fons públics. L'acord implica també una multa de 4 mesos i 15 dies amb quota de 6 euros i la inhabilitació d'exercir càrrec públic durant 1 any i mig. 

El cas arrenca després que sortíssin a la llum factures irregulars per valor de 115.000 €. Uns diners que haurien servit de sobresou als responsables del Tecnoparc que per normativa interna no podien cobrar pel seu càrrec. Tots ells han retornat aquests imports en els darrers mesos, diners que s'han destinat ja a la remodelació de REDESSA1. 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades