Back to top

Els Ocells reflexiona sobre la salut de la democràcia

La producció de la companyia La Calòrica ha portat sobre l'escenari del Bartrina una sàtira política del que consideren una crisi democràtica sense precedents

El teatre Bartrina ha acollit aquest dissabte al vespre una reinterpretació de la comèdia de l'antiga Grècia, Els Ocells, d'Aristòfanes. Sempre des de la sàtira, Els Ocells és un cabaret on desfilen la corrupció, els mecanismes de manipulació de les masses, l'auge del populisme o el nounat reialme de la postveritat. 

La producció de la Caòtica ha volgut reflexionar al voltant d'una "crisi democràtica sense precedents", i ho ha volgut fer des dels orígens d'aquest règim polític, l'Antiga Grècia de l'any 441 aC. 

Igual que el personatge atenenc que va crear Aristòfanes, els dos protagonistes s'exilien del món dels humans, després d'haver matat per error la mil·lenària democràcia, i decideixen construir una nova civilització al món de les aus. Allà, "res no té tanta importància com ens pensem". 

El fòrum postfunció, suspès per les restriccions

En aquesta funció, el Bartrina havia de recuperar els fòrums postfunció, però el d'aquest dissabte l'ha hagut de suspendre atès a les noves restriccions per contenir la pandèmia del coronavirus; una d'elles, que les activitats culturals s'acabin a les 11 de la nit.


kia

 

Paraules clau:

Notícies relacionades