Back to top

Els partits de Cambrils esvaeixen dubtes envers els comicis de 2019

Repassem el nou panorama polític que queda a Cambrils després de la renúncia de Mercè Dalmau a presentar-se a les eleccions municipals de 2019.
ple

Després de la renúncia de Dalmau a presentar-se a les municipals, el panorama polític cambrilenc esvaeix dubtes, malgrat que no tots.

Esquerra va ser el primer partit en confirmar que Camí Mendoza repetiria com alcaldable. Els republicans afronten els comicis amb optimisme després que enquestes internes els augurin un increment de regidors.

No serà l'única que repetirà en la cursa electoral. Tant Partit Popular, Partit Socialista com Nou Moviment Ciutadà optaran per no canviar caps de llista al maig. Així, David Chatelain, Ana López i Oliver Klein respectivament, tornaran a ser les cares visibles d'aquests grups. En el cas de la llista de Nou Moviment Ciutadà, recentment s'ha donat a conèixer un nou nom, Enric Daza, qui ocuparà el segon lloc.  

Més enllà d'aquestes confirmacions, els dubtes segueixen planejant envers la resta de formacions amb actual representació al plenari. És el cas de Ciutadans, la formació cambrilenca està pendent de noves ordres per part de la direcció del partit. Per ara, l'única novetat dels taronges és l'afiliació per part del regidor no adscrit Santi Gámez.

Tampoc es coneix qui encapçalarà Assemblea de Cambrils. Tot i que estava previst que el seu procés de primàries finalitzés a la tardor, els tràmits s'han allargat a la recerca de consens social per redactar un reglament. Ara mateix, l'única candidatura pública és la d'Iván Sanz.  Està previst que la incògnita quedi resolta a principis del mes de febrer.

Pel que fa a partits que ara mateix no tenen representació al plenari, ja es coneixen els primers moviments polítics. Tant ADN Cambrils com Alternativa Mediterránea ja han fet explícit la seva intenció d'arribar a la sala de plens la propera primavera. Situació diferent la que es viu des del grup de suport de la CUP al municipi costaner, que es troba a punt de decidir si es presenta als propers comicis. Aquest dimecres ho decidiran en assemblea. Finalment, la plataforma Primàries, actualment compta amb 187 votants inscrits, però cap candidatura presentada.

Notícies relacionades