Back to top

Els recent graduats en medicina, a punt per lluitar contra la Covid-19

Fa dues setmanes, el Departament de Salut feia una crida tant al personal sanitari jubilat com aquells estudiants de medicina i infermeria acabats de graduar, així com aquells que encara exerceixen l'últim curs de la carrera, per incorporar-se a la feina i unir esforços contra el coronavirus.
medicina

L'Àngels Santacana i l'Anna Bosch són dues noies reusenques d'entre 24 i 25 anys que aquest mes de gener es van examinar del MIR, l'examen per excel·lència de Medicina. El que no s'imaginaven llavors és que la seva carrera professional començaria abans d'hora.

I és que des d'aquest dilluns esperen nervioses i impacients la trucada que els informi sobre quina serà la seva tasca durant el temps que duri la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

Gran prova de foc d'entrada al món laboral

Malgrat que les dues han presentat els papers corresponents a l'Hospital Sant Joan de Reus, aquest no és l'única destinació possible. Les residències de gent gran, els diferents Centres d'Atenció Primària (CAP) del territori o els ja anomenats Hotels Covid-19 són altres de les opcions.

Els estudiants ja s'estan incorporant als centres

Una prova de foc per als futurs metges i infermers que segons el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, a la demarcació, ja ha entrat en funcionament. De fet, fins a 6 residències de gent gran han demanat l'ajuda de voluntaris estudiants per poder continuar treballant.

També ho han demanat 4 Centres d'Atenció Primària per poder fer suport telefònic. I als hospitals, ja són molts els alumnes que treballen en l'elaboració de bases de dades per fer un seguiment i control de casos de contagi i poder trobar així l'origen de la infecció.

canalreus a telegram

Notícies relacionades