Back to top

Els Tres Tombs de Reus estrenaran aquest diumenge un carro del vermut

Reus celebrarà aquest diumenge la tradicional festa dels Tres Tombs. Aquest any, s'estrenarà el nou carro del vermut i hi participaran 80 carruatges i un total de 300 cavalls, ruquets i ponis.
Els Tres Tombs de Reus de l'any 2016

Aquest diumenge els carrers de Reus s'ompliran de cavalls, ruquets, ponis i carruatges. En total seran prop de 300 animals i una vuitantena de carruatges, un d'aquests però serà especial. Es tracta del nou carro del vermut de Reus que es podrà veure per primera vegada. Ho ha avançat al programa AvuixDemà el president de l'Associació Amics del Cavall, Enric Espasa. "Aquest carruatge anirà a les diferents Tres Tombs que es fan arreu de Catalunya per promocionar el que tenim a Reus, el vermut", ha afegit Espasa.

Els organitzadors consideren que els Tres Tombs de Reus són un referent a Catalunya perquè diversos actes populars acompanyaran el pas dels carruatges. Durant la jornada de diumenge hi haurà actuacions geganteres, castells, teatre i jocs pels més petits. Enric Espasa ha destacat el caràcter festiu dels Tres Tombs a Reus com a diferència de celebracions d'aquest tipus a altres municipis i, en aquest sentit, ha expressat: "Juntament amb castells, gegants, entre d'altres,  s'ha fet com una festa que la gent surt a gaudir els diumenges al matí. La gent troba una festa al carrer en què pots veure els animals però també diferents elements festius".

El punt àlgid dels Tres Tombs arribarà a la una del migdia amb la benedicció dels animals a la Plaça de la Puríssima Sang on tothom pot portar-hi les seves mascotes.

 

Afectacions al trànsit

El servei de mobilitat i circulació de la Guàrdia Urbana ha informat que hi haurà afectacions al trànsit. Estarà prohibit l’estacionament a tot el recorregut des de les 22:00h del dissabte 4 de març fins a les 15:00h del diumenge 5 de març. I es tallaran els accessos quan passi la cavalcada pels carrers següents: Camí del Roquís, C/ Ginesta, C/ Argentera, Av. Països Catalans, Av. Dr. Vila-seca, Pl. Nen de les Oques, C. Sant Joan, Plaça Prim. Es faran els Tres Tombs al recorregut i continuarà per, C. Salvador Espriu, C/ Amargura, Pl. Pintor Fortuny, Av. Prat de la Riba, Camí de l’Aleixar, Pl. del Nucli, Països Catalans, C/ Argentera, C/ Ginesta, Pac de la Festa. A la Pl. de la Puríssima Sang faran la benedicció dels animals.


L’acte també comportarà afectacions del recorregut de les línies del transport urbà. El diumenge 5 de març , entre les 10:00h i les 15:00 hores, es tallarà el Tomb de Ravals i hi haurà un recorregut alternatiu de la línia L10: La ruta d’accés al centre de la ciutat es farà per l’avinguda de Pere Cerimoniós i per la riera; mentre que en direcció al barri Montserrat, es farà un recorregut alternatiu pels passejos.

Paraules clau:

Notícies relacionades