Back to top

Els veïns de la Sedera volen presentar una moció al ple municipal

El veïnat de la zona de la Sedera segueixen mantenint assemblees per intentar influir en el destí dels terrenys de l'antiga fàbrica tèxtil. El col·lectiu reuneix tan residents dels barris pròxims al passeig Misericòrdia com també membres d'entitats veïnals de tota la ciutat.
El col·lectiu veïnal de la Sedera vol presentar una moció al ple municipal

El seu objectiu ara és presentar una moció a l'Ajuntament per tal que el consistori compri aquest solar i el destini a un ús públic a través d'un procés participatiu. El col·lectiu de veïns i veïnes de Reus per decidir sobre l'antiga Sedera no s'atura.

A finals del passat mes de juny Solvia, la immobiliària que gestiona els polèmics terrenys del passeig Misericòrdia, va instal·lar un cartell de venda del solar, una acció que pot fer pensar que Mercadona ha descartat l'opció d'ubicar-hi un dels seus establiments. L'objectiu del grup de veïns però no ha canviat.

Fa uns mesos es reunien per impedir que una gran superfície s'instaurés al barri però tenen clar que per aconseguir-ho els terrenys han de deixar de ser privats. És per això que han decidit presentar una moció al ple municipal per tal que l'Ajuntament compri aquests terrenys i obri un procés participatiu a escala ciutadana per decidir el futur d'aquest espai.

Cristian Muñoz és el portaveu del col·lectiu i explica que "la idea és fer una moció oberta a l'Ajuntament amb els partits que ens vulguin donar suport per fer després un procés participatiu on els veïns i les veïnes de Reus puguin donar la seva opinió sobre el que s'ha de fer als terrenys de la Sedera".

Fa unes setmanes que el col·lectiu està distribuint unes enquestes on els participants poden donar la seva opinió sobre què els hi agradaria que s'hi instal·lés als terrenys de la sedera. La idea és que durant tot el mes de juliol se'n reparteixin moltes més aprofitant les festes dels barris i reunions de les associacions veïnals. El grup de veïns tenen clar que no és una qüestió on només poden decidir els barris propers al passeig Misericòrdia, sinó que ho volen obrir a tota la ciutadania.

Eduardo Navas és el president Associació Veïnal Sant Josep Obrer i també assisteix a les assemblees del col·lectiu i dóna la seva opinió sobre la iniciativa "Em sembla molt bona idea perquè almenys ara també compten amb els barris amb coses que de veritat passen a la ciutat i que abans no es trucava ni res. Això és molt bo, és molt positiu. Ara si per exemple fan uns jardins per la canalla doncs ho pagarem tots però ho gaudirem tots també".

El col·lectiu es tornarà a reunir el pròxim 30 de juliol a la plaça de l'antic velòdrom.

Notícies relacionades