Back to top

ERC guanya les eleccions generals a Reus

Amb 13.000 vots, és el primer cop que els republicans guanyen unes generals a Reus. El PSC ha quedat segon a 800 vots de diferència. El PP es desploma un 10% dels vots i queda per sota de VOX, que suma 3.000 vots.
eleccions
Font: Ajuntament de Reus

Esquerra Republicana de Catalunya ha guanyat per primer cop a Reus unes eleccions generals. Els republicans han remuntat a la recta final de l'escrutini i han aconseguir una victòria històrica en una jornada de participació també històrica

En segona posició ha quedat el PSC, amb 12.000 vots. Els socialistes, històricament, sempre havien quedat primers a les eleccions generals a la capital del Baix Camp, però en els darrers anys, En Comú Podem i CiU els havien passat al davant. En aquesta ocasió, han estat els republicans qui els han usurpat la victòria que, al llarg de la nit, semblava que aconseguirien. 

Ciutadans, amb uns resultats molt similars als del 2016, ha assolit la tercera plaça del rànquing electoral. 

VOX queda per davant del PP, el gran perjudicat del 28A a Reus

El gran perjudicat de les eleccions generals a la ciutat ha estat el PP, que ha caigut 10 punts respecte les eleccions del 2016, quan havien assolit el 16% dels vots. En aquest 28A, els populars s'han quedat a 3.000 vots. De fet, el PP ha quedat per sota de VOX. Ambdós partits han signat un empat tècnic a poc més del 5,5% de vots. 

L'altre damnificat de la nit d'aquest diumenge és En Comú Podem, que ha caigut més d'un 7'5%

De la seva banda, el Front Republicà i el PACMA han aconseguit, cadascun d'ells, un miler de vots. 

eleccions

eleccions

Font: Ajuntament de Reus

Tota la informació del 28A

Notícies relacionades