Back to top

Esquerra dirigirà Educació i ARA Reus medi ambient

Després de la negativa de la CUP a entrar al govern municipal, mica en mica es van desvetllant qui es farà càrrec de les regidories que s'havien reservat per als independentistes. Esquerra Republicana assumirà educació, i ARA Reus es quedarà Medi Ambient. El que continua encara enlaire és habitatge, que molt probablement gestionarà Junts per Reus.
Pacte Reus nous regidors

El passat 27 de juny, just abans de Sant Pere, Carles Pellicer, Noemí Llauradó i Daniel Rubio explicaven el pacte de govern per a la ciutat de Reus. Els tres partits revalidaven el pacte dels darrers anys sumant quatre regidors, els quatre que ha obtingut de mes Esquerra Republicana a les eleccions del 26 de maig. Aquell dia, l'alcalde de la ciutat, deixava oberta la porta a la incorporació de la CUP al govern, una exigència dels republcians.

Però l'endemà, dia de Completes, just abans del plenari per repartir el govern, els cupaires tancaven la porta a qualsevol entesa amb Junts, Esquerra i ARA. El repartiment de carteres s'havia fet deixant al calaix tres regidories per la CUP: habitatge, medi ambient i educació.

El tuit d'ERC

Amb la negativa de Marta Llorens, Édgar Fernández i Mònica Pàmies d'entrar al govern, mica en mica es van desvetllant qui es farà càrrec d'aquestes àrees. Ahir un tuit d'Esquerra Republicana anunciava que el regidor de cultura, Dani Recasens, dirigiria també l'àrea d'educació.

En canvi, la regidoria d'habitatge, que en moltes ocasions ha anat lligada a la d'urbanisme, serà per Teresa Pallarès de Junts per Reus. 

Dani Rubio

ARA Reus, de la seva banda, torna a capitalitzar medi ambient. Dani Rubio, que fins ara era regidor delegat de recursos humans i seguretat i convivència, en tornarà a ser l'encarregat, tal i com s'especificava en l'acord signat amb Junts per Reus i Esquerra el dia 27 de juny.

Notícies relacionades