Back to top

El Festival Internacional de Música sobreviu, almenys, aquest estiu

L'empresa barcelonina, Concert Studio, passa a fer-se càrrec de l'edició d'enguany i ha anunciat que té la intenció de realitzar alguns canvis en la programació
El regidor de Cultura, Lluís Abella, l'alcaldessa, Camí Mendoza, i el gerent de Concert Studio, Martín Pérez

La quaranta-tresena edició del Festival Internacional de Música de Cambrils està garantida després que l'Ajuntament i l'empresa barcelonina, Concert Studio, hagin arribat a un acord. Empresa coneguda per organitzar altres esdeveniments, com ara el Mil·lenni i el dels Jardins de Pedralbes, i amb experiència prèvia també a Cambrils. I és que l'any passat va encarregar-se d'organitzar els concerts de Josep Carreras i de Julio Iglesias al mateix festival.

Pel que fa als concerts, de moment només està assegurada la baixa de The Cranberries, per motius de salut de la seva cantant, Dolores O'Riordan. Les entrades d'aquest concert seran reemborsables a través de Ticketea i del Patronal Muncicipal de Turisme. El gerent de Concert Studio, Martín Pérez, ha assegurat que volen fer alguns canvis en una programació que ja havia venut 2.000 entrades, tot i que no els manifestaran fins a aquest divendres, quan facin pública la cartellera definitiva. "Jo no puc anunciar a ningú a qui no tinc contractat i no tenia ningú contractat per aquest festival perquè no el feia jo, i hem de veure si ho podem millorar", ha assenyalat Pérez, que també ha destacat la intenció de realitzar canvis pel que fa a la distribució del públic al recinte del Pinaret i en la restauració de l'esdeveniment.

Tant l'equip de govern com el nou promotor han matisat que l'acord es produeix amb el mateix plec de clàusules que tenia l'antic promotor, Antoni Mas, fins a la seva detenció i renúncia posterior. A més, han reiterat que el contracte, de moment, és només per a l'edició d'enguany del festival i han descartat fer qualsevol declaració que impliqui una perspectiva de futur més enllà d'aquest 2017. "A mi m'han cridat per aquest any i evidentment hi ha il·lusió perquè aquest festival és important i està ubicat en una zona que on, creiem, només té la possibilitat de créixer", ha defensat Pérez.

D'altra banda, l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que l'Ajuntament ja té la renúncia oficial d'Antoni Mas com a promotor del festival i que ja s'ha redactat el decret d'alcaldia pertinent per acceptar-la. Decret on el consistori li transmet a Mas la possibilitat d'emprendre accions legals contra la seva persona.

Paraules clau:

Notícies relacionades