Back to top

El govern fa marxa enrere i no imposarà les mascaretes a la platja

El Ministeri de Sanitat ha desestimat finalment el projecte per obligar a la ciutadania a portar la mascareta a les platges, les piscines, els rius, els llacs i altres entorns d'aquestes característiques.

Havia aixecat molta polseguera. Fins i tot Catalunya havia assegurat que s'escaparia de la imposició. Però el cert és que fins aquest dimecres a la nit no s'ha desactivat la proposta. El Ministeri de Sanitat ha enterrat finalment la imposició de la mascareta a les platges. Una obligació que es mantindria encara que es respectés la distància de seguretat. 

El que sí que s'ha aprovat aquest dimecres ha estat la obligació de portar la mascareta quan s'està en moviment. És el mateix que apuntava el conseller d'Interior en funcions de la Generalitat, Miquel Samper, aquesta passada setmana: "Quan s'està prenent el sol és evident que no cal portar la mascareta". Samper assegurava que a Catalunya se seguirien els criteris de "lògica pura" i que no s'acataria la ressolució estatal. 

De fet, el primer text que es va publicar al BOE no estava consensuat amb la resta de comunitats autònomes. El que va provocar una revisió del text en una reunió que finalment, aquest dimecres, ha deixat enrere la polèmica mesura. 

Obligatòria quan ens aixequem a passejar

No serà obligatòria la mascareta durant tota l'estada a la platja, evidentment, tampoc quan siguem a l'aigua, però sí cada cop que ens aixequem per passejar, per anar a la guingueta o per acostar-nos a saludar a algú. De la mateixa manera, aquesta norma s'aplicarà també a les piscines, en llacs o rius i fins i tot en pantans o embassaments. 

Sempre que els ciutadans entrin a l'aigua, s'aplicarà l'excepció a la norma. Això també afectarà, lògicament, als socorristes o les persones que hagin d'entrar a l'aigua per a fer la seva feina. I també, evindemtment, ens podrem treure la mascareta quan mengem o bebem alguna cosa. 

Paraules clau:

Notícies relacionades