Back to top

La curta vida del Giny

Arrenca el curs 2013-2014 amb grans previsions i una bona acollida. Port Aventura s'hi interessa per formar-hi artistes. S'anuncia la instal·lació d'una seu de l'Institut del Teatre. Cap dels anuncis fructifiquen i el curs 2016-2017 ja no arranca.
Imatge d'arxiu del Giny quan va obrir portes

Finals de setembre de 2013, tercer any del primer mandat de Convergència i Partit Popular. La regidoria de Cultura, dirigida per Joaquim Sorio, presenta el Giny, que ha d'obrir portes al cap de quinze dies. Es tracta d'un equipament que ha d'oferir formació en circ i que arrenca amb un pressupost de 38.000 euros per al darrer trimestre del 2013 entre aportacions de l'Ajuntament i altres fonts d'ingressos. El pressupost per tot el 2014 serà de 125.000 euros i es preveu que el 20 % l'aporti l'Ajuntament.

L'equipament viu un primer moment d'esplendor amb una àmplia varietat de cursos i alumnes de totes les edats que van permetre superar les expectatives marcades per als primers 4 mesos de vida de l'equipament. 'Vam preveure, durant aquesta etapa inicial, que mouríem un centenar d'alumnes i podem dir que s'han complert les previsions. Hores d'ara, el Giny ha registrat 130 inscripcions i hi ha 34 persones més apuntades en algun dels tallers que encara no han començat'.

L'auge és tal que Port Aventura s'hi arriba a interessar per tal de formar-hi els seus artistes segons explicava el mateix alcalde, Carles Pellicer, el 7 de febrer de 2014.

'Port Aventura està interessat en la formació del seu personal al Giny i properament hi haurà una visita a les instal·lacions perquè puguin veure l'abast que els podem oferir', afirmava Pellicer.

Les previsions per a l'equipament són tals que, el 14 de desembre del 2014 s'anuncia que el curs 2015-2016 s'acollirà una seu de l'Institut del Teatre, la primera de la institució fora de les comarques de Barcelona. Es tracta d'una delegació que ha d'acabar acollint tants alumnes que es preveu, fins i tot, el seu trasllat a mig termini.

'En una primera fase, que calculem sobre uns 30 alumnes, la ubicació física se situaria al Giny; però en una segona fase, que calculem sobre 90 alumnes en quatre anys, s'instal·laria a l'edifici del Vapor Vell'.

Però del que havia de ser, al que és. El setembre del 2016 ja no hi va haver activitat formativa de circ al Giny. L'espai s'ha estat ocupant amb projectes de circ social i ofertes municipals d'esport i lleure, una línia que, ara mateix, és la que el govern vol mantenir.

Notícies relacionades