Back to top

La DOP Siurana produirà més de 6 mil tones d'oli

La Denominació d'Origen Protegida Siurana preveu una campanya de luxe. Després de la mala collita de l'any passat, enguany el segell preveu superar els 6 milions de quilograms d'oli. Una major quantitat, que segons asseguren des de la denominació d'origen, també va acompanyada d'una major qualitat.
Olives de la DOP Siurana

Ja fa setmanes que els pagesos del territori treballen en una nova campanya de l'oli. Una temporada que, com ja han anat avançant els professionals del sector, es preveu de més qualitat i quantitat.

Concretament, seran més de 6 milions de quilograms d'oli els que produirà la Denominació d'Origen Protegida Siurana. Gairebé tres vegades més del que es va produir l'any passat, tal com ha assegurat el president de la DOP Siurana, Antoni Galceran. 

Durant la presentació d'aquesta nova campanya, els agents implicats en l'elaboració d'aquest or líquid, han pogut degustar el producte final, del qual destaquen el bon equilibri entre el picant, l'amargor i la dolçor.

Campanya apadrinada per l'actriu Agnès Busquets

Agnès Busquets

Com ja és habitual, la campanya ha estat apadrinada per un personatge públic que d'alguna manera està lligat a la DOP Siurana. Enguany ha estat l'actriu Agnès Busquets, neta de pagesos de Riudoms i Montbrió.

Agustí Romero, l'entenedor de l'any

Durant l'acte també s'ha fet el lliurament del premi Entenedor de l'any a l'investigador Agustí Romero, qui ha conduït el tast del primer oli d'aquesta campanya 2019-2020.

Paraules clau:

Notícies relacionades