Back to top

La fregida de galeres i calçots serveix prop de 500 esmorzars

Les galeres i els calçots han estat els protagonistes d'aquest diumenge a Cambrils, en el marc de les Quinzenes Jornades de la Galera. I és que la cooperativa ha acollit una nova edició de la fregida de galeres i calçots. La trobada ha aplegat prop de 500 persones.
fregida galeres

Pescadors i pagesos de Cambrils s'han unit, un any més, per oferir als cambrilencs i visitants un gustós esmorzar: la fregida de galeres i calçots. En total, uns 40 quilos de galeres i dos mil calçots que, cuinats amb oli de la cooperativa, i acompanyats de pa i un got de cava, han degustat unes 500 persones. La Inès Martí, per exemple, destaca "l'ambient molt agradable, i que tot és molt bo". La Maria Egea i la Mercè afirmen que "és bastant nutritiu. Està ben repartit, una mica de verdura, peix i pa, i després que ens donen cava i aigua... tot molt bé, un esmorzar perfecte".

L'esmorzar popular, que forma part de les Jornades de la Galera, té com a objectiu promocionar els productes de la zona, és a dir, els anomenats de quilòmetre zero. Segons el president de la Cooperativa de Cambrils, Pau Serra, la jornada serveix per "donar a conèixer la galera, l'oli i els calçots. Que la gent sàpiga que a Cambrils hi ha això. (...) Tenim l'agrobotiga oberta per qui vulgui comprar aquests productes".

Diumenge que ve hi haurà un altre plat fort de les Jornades de la Galera: la galerada popular, que tindrà lloc al port de Cambrils.

Notícies relacionades