Back to top

La Generalitat permet l'accés als horts d'autoconsum

La restricció s’ha aixecat després que col•lectius i particulars del territori impulsessin una recollida de signatures.
Hort d'autoconsum

Tothom qui tingui hort particular fora de casa ja podrà accedir-hi malgrat el confinament.

Les restriccions de la Generalitat no contemplaven aquesta opció dins dels desplaçaments permesos i per això, ara fa pocs dies, s’impulsava un manifest i recollida de signatures on es reclamava poder fer ús dels horts d’autoconsum del territori. La proposta va tenir ressò ràpidament, sobretot a les xarxes socials.

Sempre que no sigui una segona residència

El Departament d’Interior ha rectificat aquest diumenge i permet aquest desplaçament sempre que el  terreny no estigui situat en una segona residencia, hi hagi animals que s’han de cuidar o es tracti d’una activitat econòmica.  Des del Departament d’Interior s’insisteix en el fet que els desplaçaments s’hauran de fer complint la normativa vigent de distanciament social i higiene i per  tant,  s’hauran de fer individualment.

Més de 23.000 suports

Malgrat que, finalment, la recollida de signatures no s’ha presentat, la iniciativa havia recollit més de 23.000 suports en només 3 dies. Entre aquestes adhesions, 500 era d’entitats i ajuntaments i les restants, de particulars.

Recollida de firmes per l'hort

Obertura d'horts comunitaris

El Departament d’Interior també contempla l’obertura d’horts comunitaris i això també obre les portes a continuar amb projectes d’horticultura social. El nou text també permet que els ajuntaments puguin organitzar recollides d’aliments per evitar el malbaratament i alhora abastir els col·lectius més vulnerables a través de bancs d’aliments o similars.

canalreus a telegram

Notícies relacionades