Back to top

La Generalitat vol posar en valor l'oli d'oliva

El sector de l'oli català vol millorar el valor d'aquest producte tan nacional com internacionalment

Prop de cent persones del sector de l'oli han acudit a la presentació del nou pla d'acció impulsat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. A la trobada, celebrada a l'Escola Agrària Mas Bové a Reus, s'espera que es concretin quines cinc mesures formaran part del pla d'acció, que tractarà de millorar la cultura de l'oli entre els consumidors per tal de fer pujar l'oli d'oliva a la categoria que aquest producte mereix.

Dins de les propostes, que pretenen aconseguir que els consumidors valorin la importància de l'oli d'oliva en la nostra gastronomia, es presenta l'olioturisme. Aquesta pràctica, que ja es duu a terme en països pioners en l'exportació d'oli com Grècia, promet ser una manera dinàmica d'aprendre sobre les propietats i qualitats del producte de primera mà, amb tastos per distingir el sabor i la qualitat dels diferents olis.

El nou Pla d'acció també pretén involucrar al sector primari i posar especial atenció en la pagesia. Dins de les decisions que marcaran el projecte, es considera prioritari tenir en compte l'opinió dels agricultors, per tal d'enriquir i valorar no tan sols el producte, sinó també les persones que el produeixen.

Paraules clau:

Notícies relacionades