Back to top

La Guàrdia Civil, rebuda a trets en un operatiu antidroga a Riudoms

En total hi ha vuit detinguts i s'han desmantellat tres plantacions de marihuana amb més de 3.000 plantes. Els operatius s'han dut a terme, a més de Riudoms, a Mont-roig del Camp.
noticies

La Guàrdia Civil, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Tarragona i la Policia Local de Mont-roig del Camp, ha detingut a vuit persones en el marc de l'operació 'venasive' contra el tràfic de drogues que va tenir lloc el passat divendres.

Vídeo de l'operatiu

Es tracta d'una organització criminal que es dedicava al cultiu de marihuana i després a la seva distribució. Durant l'operatiu s'han comissat 3.100 plantes, 86 kilos de marihuana, 5,7 kilos dedicat a la fabricació d'haixix, armes de foc, 36.000 euros en bitllets i divises falses i 5.700 euros en efectiu. 

dienrs

L'operació va arrancar a mitjans del 2019 quan es va localitzar un clan organitzat relacionat amb el lloguer de diversos immobles al Baix Camp amb la finalitat d'establir-hi plantacions de marihuana.

marihuana

L'estructura jeràrquica del clan i la seva preparació, amb càmeres de videovigilància que permetien consultar l'activitat en temps real, van sorprendre els agents. Els integrants del clan, de fet, es dedicaven al control de la plantació i al seu cultiu, a més de vigilar-la perquè no fossin assaltats per bandes rivals. 

Trets contra els agents

guardia ciivil

Amb aquesta informació es va iniciar la investigació, comprovant que els immobles en qüestió mantenien consums elevats d'energia tot i no tenir cap activitat associada. Un cop es va tenir l'ordre judicial de registre es va irrompre en als immobles, amb altes mesures de seguretat, per comprovar els fets. 

En un dels cinc registres que es va efectuar, a Riudoms, els agents encarregats de l'assalt van rebre els trets de diverses armes de foc dels criminals, antrinxerats a l'interior de l'immoble. Se'ls va haver de convencer que deixessin les armes. 

En un altre registre es va enxampar a dos individus que intentaven fugir per una porta alternativa i que també anaven armats, per bé que no van poder utilitzar-les.

Efectes intervinguts

  • 3.101 plantes de marihuana.
  • 85.951 grams de marihuana seca.
  • 5.700 grams de restes de marihuana picada per a produir oli d'haixix.
  • 1 envasadora al buit industrial
  • 2 peladores industrials de marihuana
  • 3 armes de foc curtes
  • 36.000 € en bitllets i divises falses
  • 5.750 € en efectiu 
  • Material per al cultiu, elaboració i venda de substància cannàbica.

Paraules clau:

Notícies relacionades