Back to top

La RFEF ja busca substitut al CF Reus

Després que l'organisme rector a hagi sentenciat al Club de Futbol Reus Deportiu a jugar a Tercera Divisió, ara busquen qui pot ocupar la seva plaça. Tot plegat 24 hores després de la tràgica notícia.
Imatge d'un entrenament del CF Reus

Nou capítol al malson que està patint el Club de Futbol Reus Deportiu. Si el primer equip roig-i-negre pot tornar a trepitjar de nou la gespa, ho haurà de fer a Tercera Divisió, i no Segona B com així ho havia previst l'administrador concursal.

David López havia inscrit a finals del mes de juny al conjunt ganxet a la categoria de bronze, però el mateix no hauria pagat un aval bancari de 150.000 euros necessaris per a què els reusencs puguin militar en aquesta lliga. De fet, López va prendre la decisió sabent que no podria pagar els diners en el termini exigit, el dia 10 de juliol, sol·licitant així a la Real Federación Española de Fútbol l'ampliació de la data límit per abonar una quantitat que tampoc ha ingressat.

L'organisme rector, mitjançant un comunicat oficial, ha fet pública la decisió de descendir finalment al Reus. Una sentència que implica també que el filial perdi la plaça, obligant-lo a jugar, si així ho pot fer finalment, a Primera Divisió Catalana l'any vinent. Avui mateix, sortirà a la llum el procediment, drets prioritaris i preu per optar a la vacant que deixen els ganxets, que s'empara a l'article 194 del Reglament General.

Podran fer-ho equips que compleixin criteris com haver perdut el play-off de Tercera Divisió, o l'equip descendit a aquesta categoria, en el cas que formin part de la mateixa federació autonòmica dels reusencs. Per tant, els candidats amb més números d'ocupar el lloc serien l'Hospitalet, l'Atlético Horta o el Club de Futbol Peralada.

Amb tot, els treballadors roig-i-negres que encara no han percebut els seus sous, rebran una indemnització de 20 dies per any treballat, i no de 33 com els hi indicava la llei. S'acullen doncs a l'ERO proposat per l'administrador concursal. El jutge decidirà si l'acord es fa efectiu a finals d'aquest mes.