Back to top

"La separació de poders té moltes fissures a l'Estat"

En el marc del cicle de conferències del Círcol de Reus, l'advocat Jaume Alonso Cuevillas ha conversat sobre la judicialització de la política i la divisió de poders. Entre d'altres conceptes, ha apuntat que la separació de poders existeix sobre el paper, però que els mecanismes de control no funcionen de forma satisfactòria a l'Estat.
Círcol

El Círcol s'ha fet petit coincidint amb la conferència a càrrec de l'advocat Jaume Alonso Cuevillas, mediàticament conegut per ser el lletrat que s'encarrega de la defensa de Carles Puigdemont. Amb una sala plena, l'advocat ha parlat sobre com s'ha judicialitzat la política en els darrers temps i ha posat el focus en la separació de poders i les fissures que assegura que té a l'Estat.

Segons l'advocat, la separació de poders existeix, malgrat que els mecanismes de control no funcionen satisfactòriament. El procés català, assenyala, ha permès fer visible molt més aquesta situació: "que el Ministre de Justícia avanci el contingut i calendari de resolucions judicials n'és una mostra", apunta.

Darrerament, les acusacions per delicte d'odi han estat a l'ordre del dia. Segons el criteri d'Alonso Cuevillas, haurien de ser un fet residual. A més, ha confirmat que estan preparant un recull d'amenaces i insults a la xarxa que es portaran properament a la fiscalia, ja que encara queda per determinar quin tribunal competent ho pot assumir. Prèviament, es farà una feina indagatòria per saber qui es troba darrere de la pantalla virtual en cada cas.

L'advocat apunta que 'no deixa de ser sorprenent' que per fets idèntics, la justícia falli de forma diferent en funció de qui sigui l'acusat.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades

Notícies relacionades