Back to top

La UCI del Sant Joan redueix la càrrega d'ingressos

Segons la directora del servei d'Unitat de Cures Intensives de l'HUSJR assegura que la tensió ha disminuït. Temen però que hi pugui haver un rebrot amb el desconfinament.
Uci

Imma Vallverdú, la directora del servei d'UCI de l'Hospital Sant Joan de Reus, assegura que "hi ha menys càrrega assistencial que les setmanes prèvies" i fins i tot apunta a que "sembla que tornem a poc a poc a la normalitat". 

I tot plegat, malgrat que fa setmanes que ha començat el desconfinament, amb mesures que han permès sortir els nens al carrer i també els adults a fer esport. Malgrat tot, Vallverdú assegura que "la infecció, per ara, va a la baixa, però esperem que no hi hagi cap rebrot". En aquest aspecte destaca la importància de mantenir les mesures de seguretat i la distància social recomanada. 

El rebrot és el que preocupa als sanitaris, perquè tot i que "estem preparats", diu Vallverdú, el cert és que anímicament i psicològica costaria tornar a entomar un escenari com el de fa un mes. 

Altres patologies

A més, durant aquests mesos, l'UCI ha continuat atenent altres patologies que no són COVID-19. La regió sanitària del Camp de Tarragona també ha aprovat la reducció dels llits d'UCI que s'havien posat a disposició de manera extraordinària: "A l'Hospital Sant Joan fa dies que anem retirant aquests llits, però els tenim a punt per si cal reactivar-los", diu Vallverdú. 

Entrevista completa a Imma Vallverdú

canalreus a telegram

Notícies relacionades