Back to top

La zona del carrer Ample, prioritat de la Guàrdia Urbana

Fonts del govern municipal asseguren que el govern comparteix la inquietud dels veïns de la zona, que aquest dijous al migdia han presentat un centenar de signatures en contra de les reiterades baralles que tenen lloc davant el Bar Cantàbric.
La zona del carrer Ample, prioritat de la Guàrdia Urbana

El govern de la ciutat confirma a Canal Reus que aquest migdia ha rebut un centenar de signatures per part de veïns de la zona del carrer Ample de la capital del Baix Camp. El barri s'ha organitzat en les darreres hores per aconseguir recolzaments en contra de les baralles violentes que es reiteren moltes matinades a l'inici del carrer Ample. 

Fonts del govern asseguren que "es treballa en favor del civisme, la convivència i la seguretat". Lamenten que "l'actitud incívica d'alguns posi en qüestió la convivència, la seguretat i la qualitat de l'oci nocturn de la ciutat; i perjudiqui l'activitat comercuial i la tranquil·litat dels veïns" i asseguren que "la Guàrdia Urbana és conscient de la situació, i té aquest punt de la ciutat contemplat en el Dispositiu de seguretat i control de l'oci nocturn. Un dispositiu que preveu el reforç de la presència policial, tant amb actuacions preventives com de resposta immediata en cas d'aldarulls". 

Tot plegat el mateix dia que Canal Reus feia pública una iniciativa ciutadana destinada a eradicar els problemes de convivència generats per persones èbries que van al Bar Cantàbric a fer la última copa, segons expliquen gent del barri. 

Increment de la presència policial

L'Ajuntament de Reus assegura que "atenent als últims fets i preocupació veïnal, la Guàrdia Urbana no descarta incrementar la pressió policial en aquest punt per acabar amb la problemàtica". "Preservar la convivència i el civisme són prioritats de la Guàrdia Urbana. El cos de seguretat municipal ha aixecat 982 actes en el que portem de 2019 contra el consum d'alcohol a la via pública. El cos municipal de seguretat manté la pressió policial contra l'incivisme, i aquest 2019 ja ha aixecat 2.467 actes contra actituds incíviques, especialment vinculades a l’oci nocturn. La majoria de comportaments denunciats estan vinculats a l’oci nocturn, no tant pels locals com pels clients, que quan surten o es troben al carrer no respecten el descans dels veïns", asseguren les fonts del consistori. 

El govern insisteix que la Guàrdia Urbana fa constants contactes amb els propietaris dels locals per conscienciar envers la necessitat de fer conviure l'oci nocturn amb la resta d'activitats que tenen lloc a la ciutat i "controla les actituds incíviques que es poden produir a la via pública".

Notícies relacionades