Back to top

L'Ajuntament rep dos milions dels Fons Next Generation per finançar la Hispània

L’ajut Next Generation correspon a la construcció dels 48 habitatges amb protecció oficial gestionats directament per l’Ajuntament

L’Ajuntament de Reus ha rebut la confirmació de l’Agència de l'Habitatge de Catalunya de la concessió d’una subvenció de 2.091.165 euros per al finançament de l’habitatge amb protecció oficial projectat a l’antiga Hispània. La subvenció correspon al programa d’ajuts a la construcció d’habitatges en arrendament social en edificis energèticament eficients que preveu el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

L’Ajuntament de Reus va iniciar el passat mes de novembre les obres de construcció del complex d’habitatge social, aparcament públic, equipament municipal i urbanització exterior de la Hispània. L’obra l’executa l’empresa Garcia Riera, amb un pressupost d’adjudicació de 19.020.254,51 euros. L’Ajuntament ha encarregat la gestió de l’obra de l’aparcament i de la urbanització exterior a l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis, i la de l’habitatge social i l’equipament municipal a l’empresa municipal Redessa. Reus Mobilitat i Serveis finançarà el cost d’execució del projecte d’aparcament i l’Ajuntament la resta d’actuacions projectades.

60 HPO

L’ajut Next Generation correspon a la construcció dels 48 habitatges amb protecció oficial gestionats directament per l’Ajuntament. Els projecte de l’edifici d’habitatges preveu la creació de 60 habitatges de protecció oficial (48 gestionats per l’Ajuntament, a través de Redessa i 12 de gestió privada) i 3 habitatges de renda lliures. Els 48 habitatges de lloguer social, tenen entre 2 i 3 habitacions, amb les següents característiques:

  • 25 habitatges de dues habitacions, 12 de 55 m² i 13 de 65 m²
  • 23 habitatges de tres habitacions de 75 m²

Tots els habitatges disposen d’espai exterior propi. L’edifici principal que acollirà els habitatges protegits es desenvoluparà en 3 blocs de diferents alçades, un de gestió privada de 3 plantes i els de gestió pública de 4 i 5 plantes. 

Habitatges sostenibles

El projecte s'ha treballat amb criteris de sostenibilitat i qualitat ambiental: s’han tingut en compte estratègies d’arquitectura passiva, per reduir la demanda energètica dels habitatges; s’han triat materials naturals i reciclables; i s’ha treballat la utilització d’energies renovables, com plaques solars i aerotèrmia. Es tracta d’un edifici de consum gairebé nul.

Els habitatges es construiran amb estructura de fusta, això a part d’alleugerir les càrregues sobre l’aparcament permet reduir l’impacte ambiental de la construcció reduint la petjada de carboni. També, millora el rendiment energètic dels habitatges.

El complex de la Hispània es completa amb aparcament públic, equipament municipal i la urbanització exterior de la Hispània.

Aparcament de 340 places

El futur equipament s’integrarà a la xarxa d’aparcaments municipals gestionats per Reus Mobilitat i Serveis. Tindrà 340 places distribuïdes en tres plantes.

L’entrada i sortida de vehicles, es fa a través d’una rampa de doble carril situada a la Riera d’Aragó. Per a l'accés de vianants s’han definit 3 mòduls d’escales amb ascensors: Un al c/Josep Maria Arnavat i Vilaró, el segon al costat de l'entrada per la nova plaça que es crearà damunt de l’aparcament i el tercer proper al Raval de Sant Pere.

L’aparcament tindrà 340 places: 100 places al soterrani -1, 6 de les quals adaptades; 115 places al soterrani -2, 3 adaptades; i 124 places al soterrani -3, 3 adaptades.

L’Ajuntament de Reus ha adjudicat també a Garcia Riera el segon lot d’obres vinculades al complex, referent a les instal·lacions de l’equipament, amb un pressupost d’adjudicació de 2.936.425,06 euros.

Equipament

El projecte preveu 1.100 m² d'equipaments, en un espai lluminós i polivalent que compta amb un exterior propi amb accés des de la plaça, la Riera d'Aragó i el carrer Josep M. Arnavat i Vilaró. Els usos del nou equipament encara estan per definir.

Paraules clau:

Notícies relacionades