Back to top

"Les acadèmies de repàs som un servei essencial"

Els centres de formació no reglada asseguren que hi ha un greuge comparatiu entre activitats privades i públiques, ja que aquestes últimes sí que tenen el permís per continuar duent a terme les activitats presencialment.

Ordinador, pantalla i videotrucada, són els nous tres essencials de professors i alumnes d'acadèmies de formació privades. Això és degut a la prohibició d'executar activitats extraescolars implantada pel Govern de la Generalitat. Però aquests centres formatius no es consideren activitats extraescolars, de fet, no entenen que no els deixin treballar quan han pres totes les mesures de seguretat i, a més, algunes entitats públiques, com les escoles oficials d'idiomes, si poden continuar amb la presencialitat.

Anna Munté, directora de l'acadèmia El Racó de l'Estudi de Riudoms, declara que "estem a favor de tancar si així ho dictamina el decret, però la norma ha de ser igual per tots, sigui d'àmbit públic o privat".

El tancament comportarà conseqüències al futur

Des del sector també defensen que són un servei essencial. Aquestes acadèmies ofereixen activitats de reforç, anglès, sessions de logopèdia o psicopedagogia i creuen que el no poder desenvolupar les activitats amb normalitat afectarà de manera molt negativa en el futur dels infants, és més, Anna Munté assegura que "els nens i els adolescents són els grans oblidats i en un temps sortiran molts problemes als quals s'haurà de fer front".

Diverses acadèmies de la zona es volen fer ressò d'aquesta situació, de fet, la idea és crear una associació que empari i defensi els drets d'aquest col·lectiu, perquè de moment, no hi ha cap gremi que ho reguli.

Paraules clau:

Notícies relacionades