Back to top

Les festes del Beat de Riudoms, en un format reduït

Enguany només s'han programat dues misses aquest diumenge amb aforament limitat a 100 persones i la Novena arran de les restriccions per la pandèmia

Ni processons ni actes culturals. Aquest any les festes del beat Bonaventura Gran de Riudoms s'han hagut d'adaptar també a la pandèmia. Així, el programa de festes ha quedat reduït a la novena i dues misses més aquest diumenge, una al matí i una a la tarda.

La parròquia ha repartit 100 invitacions per a cada missa, d'acord amb l'aforament limitat als actes de culte imposat pel Procicat, i ha senyalitzat els bancs per garantir les distàncies físiques de seguretat.

Missa de les festes del Beat de Riudoms 2020

A més, enguany s'havia de celebrar el quart centenari del naixement de Bonaventura Gran, però no s'ha pogut fer en el format previst. Per al mossèn del municipi, Josep Mateu Guarro, aquest any la commemoració ha estat especial: "És una barreja de sentiments, la gent està alegre per poder-ho celebrar, però també hi ha certa tristesa per aquest format més reduït, perquè és una festa molt celebrada per tots els riudomencs, des dels més petits fins als més grans". 

El Beat i la primera onada

Durant els mesos de confinament de la primera onada de la pandèmia, molts riudomencs van omplir els balcons de banderes i domassos del Beat, un gest que els feia sentir "en certa manera més enfortits", segons ha recordat el mossèn de la vila. 

Paraules clau:

Notícies relacionades