Back to top

L'Escola de Música comença nou projecte amb polèmica per l'ordenança fiscal

El nou programa arriba amb la polèmica del canvi de l'ordenança fiscal que afecta l'accés dels estudiants a les bonificacions i que ha confrontat l'AMPA del centre amb l'equip de govern
Una de les aules de l'escola, amb el nom de Beethoven

Després de la dimissió, fa un any i mig de l'equip directiu i d'haver-se declarat desert el concurs per a resoldre una candidatura de successió, l'Escola de Música de Cambrils va iniciar un període de transició al llarg de tot el curs passat que ha conclòs amb la formació d'un nou projecte que donarà el tret de sortida aquest setembre pels pròxims quatre anys.

360 alumnes, quaranta més que l'any passat, posaran a prova la nova proposta educativa del centre, que enguany s'estructura en tres blocs. Un, per alumnes del centre, que es ofereix la possibilitat d'escollir entre un recorregut bàsic i un altre de professional a partir dels deu anys. Un altre consistent en tallers de gèneres concrets, com ara flamenc o jazz, i obert a tota la ciutadania. I per últim el programa anomenat 'Música i comunitat', dirigit a persones amb diversitat funcional i altres capacitats. "Pensem que s'ajustarà molt millor a les necessitats i els diferents perfils de l'alumnat", assenyala el director del centre, Francesc Sánchez, que també ha explicat que cada curs es realitzarà un pla de formació pel professorat dedicat a diferents aspectes, com ara la gestió d'escoles o classes instrumentals en grups, entre d'altres.

Un projecte, però, que comença marcat per la polèmica que aixecat el canvi en l'ordenança fiscal a l'hora d'obtenir bonificacions. L'equip de govern ha aprovat en solitari limitar l'accés als ajuts a totes les famílies amb patrimonis cadastrals inferiors als 66.245 euros. Una decisió que no ha estat acceptada per l'AMPA del centre, que ha presentat al·legacions. Tot i això, des de l'equip de govern insisteixen en justificar la seva mesura. "Arriba un moment en què s'han d'establir uns criteris i quan no ens trobem de ninguna manera hem d'agafar la batuta i prendre decisions amb el millor criteri i la voluntat d'obrir l'escola a la ciutadania", remarca el regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament de Cambrils, Alejandro García.

Els preus del curs d'enguany van des dels 225 euros fins als 1.500 euros, en funció de l'ensenyament i del programa escollit. El total dels alumnes matriculats es divideix en quatre línies de 10 alumnes cadascuna, entre els 3 i els 7 anys. Tres línies més per a les edats entre 7 i 11 anys i una única línia a partir dels 12 anys.

Notícies relacionades