Back to top

L'expulsió del CF Reus precipita la SAE a la liquidació

El Club de Futbol Reus Deportiu ha quedat expulsat virtualment de Tercera Divisió. El partit de diumenge era l'últim termini que tenia Clifton Onolfo per ingressar els 220.000 euros necessaris per jugar i poder inscriure així els jugadors.
Imatge de l'Estadi Municipal de Reus, buit

El dia ha arribat. El Reus ja no té cap equip federat per poder competir, el que es tradueix amb la mort esportiva del club.

Aquest diumenge, a les dotze del migdia, s'havia de disputar la segona jornada de la Tercera Divisió. Jugar-la era l'úlimàtum que tenia el Reus per poder sobreviure. Ningú es va presentar al Carrer Recasens i Mercader, només Onolfo, qui va intercanviar unes breus paraules de disculpa amb el cos tècnic del Vilafranca CF.

El propietari roig-i-negre, sabia que només si ingressava els 220.000 euros, corresponents al deute amb el filial, s'evitaria que la Real Federación Española de Fútbol imposes una mesura tan dràstica: l'expulsió del club de la competició. L'americà però, no va pagar, i com a conseqüència no va poder inscriure a cap jugador.

Onolfo estava advertit

L'administrador concursal, David López, va exigir a Onolfo pagar una quantitat de diners simbòlica a l'inici de la temporada per poder afrontar l'any esportiu amb garanties. Tal com ha pogut saber Canal Reus, no ho va fer. I és que els diners que l'americà ha invertit amb el club han estat 0.

Veient la negativa a qualsevol inversió, David Peña va passar a l'acció. L'exadvocat d'Onolfo va proposar-li vendre accions a un grup d'empresaris reusencs, però l'acord no va arribar. De fet, s'hauria d'haver signat abans de la 1 de la tarda del dijous 5 de setembre.

Per poder guanyar temps, Fernando Arujo, especialista concursal de Peña, va sol·licitar al jutge mercantil ajornar els partits del Reus fins al dia 28 de setembre. Una petició que el lletrat no ha concedit. D'aquesta manera, es denega per segona vegada l'auxili judicial als del Baix Camp per tal que l'entitat pugui competir sense liquidar el deute reconegut per la Comissió Mixta amb els futbolistes del filial.

Quin panorama li espera ara a la SAE?

Amb aquest escenari, la Societat Anònima Esportiva està condemnada. Ja s'ha produït la mort esportiva, però l'administrador concursal no pot procedir a la liquidació per impediment legal. Tot i no tenir ni primer equip ni filial, la base encara segueix sent un actiu del club. D'aquesta manera, fins que no s'arribi a una segona fase del concurs de creditors, l'anomenada "fase conveni", el CF Reus no pot morir del tot. En aquesta etapa, si l'administrador no veu la possibilitat que el club sigui rentable, es procedirà al pas final, la liquidació, mitjançant un acord entre soci i creditor.

Què passarà amb la Fundació Futbol Base Reus?

Imatge del Juvenil A de la Fundació Futbol Base Reus

L'esperança rau doncs en la Fundació Futbol Base Reus. Els seus creadors van firmar un contracte de cessió, i encara que el club es liquidés, l'any vinent podrien continuar competint sota el nom que els empara. Conservaria les categories i no desapareixeria, així els hi ha assegurat la Federació Catalana de Futbol. Els més petits de la casa doncs seran els únics qui conservaran els colors del club de la ciutat.