Back to top

Llobarro al forn - Cambrils al Plat

Aquesta setmana aprenem a fer un llobaro al forn, i de postres un assortiment de trufes
llobarro

EL RESTAURANT: MIQUEL

El Miquel Gómez és el propietari del restaurant Miquel, un establiment on el peix i els arrossos són els grans protagonistes. Aquest negoci familiar el van fundar els pares del Miquel fa 40 anys i ell hi va començar a treballar quan en tenia 16. 
La recepta d’avui, la trobareu a la seva carta i us recomanem que no us la perdeu: un llobarro al forn, deliciós!

LA RECEPTA: LLOBARO AL FORN

Ingredients per a una ració:

  • ½ ceba 
  • 1 tomàquet de pera
  • ½ gra d’all i julivert
  • Vi blanc sec
  • 1 patata kennebeck
  • Llobarro ( suprema d’uns 200 grams)
  • Sal i pebre
  • Caldo de peix i galeres
  • 1 carxofa
  • Farina
  • Oli d’oliva

Elaboració: 

  1. Peleu i talleu totes les verdures i sofregiu-les.
  2. Fregiu les patates.
  3. Afegiu el fumet a les verdures i deixeu que redueixi.
  4. Peleu les carxofes. 
  5. Marqueu el peix.
  6. Emplateu-ho en una cassola per anar al forn. 
  7. Porteu-ho al forn durant 6 minuts a 200 graus. 
     

LES POSTRES

postres

ASSORTIMENT DE TRUFES

Les postres d'aquesta setmana van a càrrec d'Una de Postres. L'Alba Molas  està al capdavant d'aquest projecte que ofereix tallers, showcookings i activitats extraescolars, amb els quals aprendreu a cuinar passant una estona divertida. Aquesta setmana ens proposa un assortiment de trufes... Aquí teniu la recepta

Ingredients per 10/12 unitats:

  • 100 g nata per muntar (35% MG) Ganache de xocolata (trufes)

  • 100 g xoco fondant

  • 2 cda Ron

  • Festucs sense sal

  • Cacau en pols pur (decoració)

  •  Fideu de xocolata

  •  Ametlla crocanti

  • Coco ratllat

  • 50 g Xocolata de fondre

 

Instruccions:

  1. Posar a escalfar la nata, just fins que arrenqui el bull.
  2. Mentrestant trossejar la xocolata i reservar-la en un bol.
  3. Quan la nata estigui calenta, afegir el ron, i tirar-ho al bol de la xocolata, que amb l’escalfor, es desfarà.
  4. Deixar actuar sense intervenir uns minuts i seguidament, integrar-ho tot amb una barilla.
  5. Ara toca refrigerar-la perquè agafi cos i es pugui manipular, i ho podem fer de dues maneres
    1. - Estendre la ganache en una safata no gaire alta i cubrir amb un film a pell i refrigerar.
    2. - Col·locar la ganache en un motlle de semiesferes petites, cubrir amb film i refrigerar.
  6.  Sigui d’una manera o de l’altre, l’objectiu és tenir la ganache prou dura per poder-la manipular, i fer boles. En el cas de tenir la ganache en una safata, les faríem ajudant-nos de dues culleretes i després acabant de bolejar amb les mans. En el cas de tenir les semiesferes, com és el cas, ho tindrem més fàcil: ajuntarem dues semiesferes i bolejarem lleugerament amb les mans “pringades” de xocolata fosa, per fer de pegament. #unadetips: fent servir els motlles de semiesferes, no només obtindrem el mateix tamany de trufes sinó que tindrem esferes perfectes.
  7. Una vegada tinguem les boles fetes, les arrebossarem amb: cacau en pols, o coco ratllat,o crocanti, o festucs picats, o fideus de xocolata, tenint així 5 varietats de trufes diferents. 

 

CONCURS

concurs

 

Notícies relacionades