Back to top

Normalitat al servei d’oncologia de Reus tot i el coronavirus

En el marc de la crisi sanitària, hi ha serveis hospitalaris que no es veuen afectats en la seva rutina d’una forma destacada. És el que explica el doctor Josep Gumà, director de l’Institut Oncològic Catalunya Sud, qui apunta que els tractaments per al càncer continuen malgrat la covid-19.

hospital

El càncer és una malaltia que no entèn d’estacionalitats. És per aquest motiu que tot i l’emergència sanitària provocada per la irrupció del coronavirus, l’Hospital de Reus continua duent a terme les tasques relacionades amb l’oncologia.

Les visites de control i altres atencions que no requereixen d’una urgència especial s’han posposat, per tal de preservar el confinament dels pacients i alhora, evitar riscos. Ara bé, l’atenció no s’ha aturat pas, sinó que es fa telemàticament, majoritàriament mitjançant el telèfon. Segons explica el doctor Josep Gumà,  director de l’Institut Oncològic Catalunya Sud, les visites que no s’han aturat són aquelles que són imprescindibles.

Els quiròfans per a operacions no urgents però, no estan disponibles. Tot plegat, per fer front a possibles necessitats d’aquestes instal·lacions. Gumà, a la vegada, insisteix que els pacients de càncer no tenen més risc que altres persones de patir coronavirus, tot i tenir les defenses més baixes. A més, recorda que es tracta d’un servei de la població que segueix fil per randa les mesures de confinament dictaminades per les autoritats.

Un cop de mà dels metges residents

Finalment, pel que fa als professionals d’oncologia que s’han destinat a d’altres àmbits de l’hospital, Gumà puntualitza que només es tracta dels metges residents que estan donant un cop de mà a d’altres necessitats del centre hospitalari. I apunta que el servei d’oncologia de Reus segueix treballant dins dels paràmetres de la normalitat.

canalreus a telegram

Notícies relacionades