Back to top

Quin és l'origen del 'Blue Monday'?

El tercer dilluns de gener és conegut mundialment com el 'Blue Monday', el dia més trist de l'any

Avui 15 de gener, el tercer dilluns del primer mes de l'any, és el Blue Monday, conegut com el dia més trist de l'any. Encara que és una teoria sense cap base científica, sí que podem advertir que ha guanyat molta popularitat en els últims anys. 

Quin és el seu origen? 

El professor de la Universitat de Cardiff, Cliff Arnall, va voler calcular el dia més trist de l'any i, per fer-ho, va desenvolupar una equació on va tenir en compre una sèrie de variables: la frustració per no haver complert els propòsits d'any nou, la fi de Nadal i la tornada a la rutina, la denominada costa de gener, el clima advers amb els temporals i les baixes temperatures...

La fusió de tots aquests factors sí que ens poden robar l'energia i la motivació durant les primeres setmanes de l'any, tot i això, no hi ha cap base científica que corrobori aquesta afirmació. 

L'any 2005 la companyia aèria Sky Travel va publicar una nota de premsa on es feia ressò de l'estudi d'Arnall i assegurava que la solució a aquesta tristesa era planificar un viatge. Aquesta estratègia de màrqueting es va popularitzar i ha arribat fins al dia d'avui. 

Per què Blue Monday?

En anglès, l'expressió to feel blue significa sentir-se trist. Per aquest motiu, el suposat dia més trist de l'any se'l va batejar com a Blue Monday. 

Paraules clau:

Notícies relacionades