Back to top

El preacord de l'Hospital de Reus desperta diversitat d'opinions entre l'oposició

La signatura del preacord de l'Hospital Sant Joan de Reus desperta les reivindicacions per aconseguir més transparència envers la gestió del centre hospitalari. L'oposició del ple municipal considera que tot i aportar tranquil•litat a la plantilla de l'hospital, el procés que ha desembocat en el preacord no ha estat suficientment transparent
Hospital

Calma i opacitat. Són els dos termes que es repeteixen més en les valoracions de l'oposició reusenca quan fan referència al preacord de l'Hospital Sant Joan, signat aquest divendres. Després de sis mesos de negociacions, finalment plantilla i direcció han signat el document que avala que els treballadors comptin amb el conveni laboral, deixant a l'aire el cobrament de les DPOs en funció de la situació econòmica de l'hospital.

Des de la CUP, alerten de la manca de transparència que s'ha copsat darrere aquest acord, a la vegada que consideren que s'hauria d'haver pactat amb l'Institut Català de la Salut. Marta Llorens, portaveu de la formació cupaire, apunta que la informació sobre el preacord ha estat minsa i majoritàriament proporcionada per la premsa. La portaveu de Ciutadans, Josefa Labrador, apunta el conseller Antoni Comín, a qui acusa de no tenir un model de sanitat centrat en el territori. 

Pel que fa al PSC i al PP, els dos partits coincideixen a veure l'acord com una aposta per la tranquil·litat en el conjunt del centre sanitari. El portaveu socialista, Andreu Martín, considera que el preacord porta serenor entre la plantilla, mentre que la portaveu popular Dolors Compte apunta que malgrat no ser dins al consell d'administració, han estat informats de la tranquil·litat per part del comitè d'empresa.

Un cop signat el preacord, queda per posar sobre la taula el document definitiu que posi pau al centre sanitari. Tot apunta que anirà encadenat amb la creació del consorci constituït per la Generalitat i que guiarà el futur de la gestió de l'Hospital Sant Joan de Reus.

 

Notícies relacionades