Back to top

Reus s'atura pel coronavirus

Per primer cop, la ciutat paralitza tota l'activitat cultural i associativa. No es durà a terme cap representació teatral i les entitats estan ajornant actes i trobades per evitar el contagi del virus.
tancat

L'Ajuntament de Reus ha suspès la programació teatral prevista per aquests pròxims 15 dies a la ciutat. Això afecta els espectacles previstos en el marc del Black Music Festival: les actuacions de Mònica Green d'aquest dissabte i el de Jara Aiala, diumenge, ambdues al Teatre Bartrina. El Fortuny aquest cap de setmana no tenia programació prevista però també s'ha ajornat el concert de la Camerata 21, En temps de Guerra, del pròxim 20 de març.

La resta d'escenaris també han aturat la programació. Al Bravium tenien previst aquesta setmana l'obra de Tornavís Teatre, La Grada, que també s'ha ajornat. La Sala Santa Llúcia, que en un principi havia decidit mantenir l'activitat teatral, finalment també abaixa el teló. 

D'altres entitats com l'Orfeó Reusenc i el Centre de Lectura també han aturat tota la seva activitat. Els primers han deixat de fer assajos, i els segons, entre presentacions de llibres i conferències, veuen com s'anul·la les jornades Llengua Catalana, present i futur, previstes per la setmana vinent.

Les entitats, a l'expectativa

La gran majoria d'associacions de la ciutat també han fet una parada. Els Xiquets de Reus han suspès els assajos, de la mateixa manera que el Col·lectiu Reusenc d'Activitats Culturals, el CRAC, ha aturat l'activitat. El Centre d'Amics de Reus també abaixa persiana atenent a l'emergència sanitària decretada per les administracions superiors. 

La Mesquita de Reus també ha anul·lat la oració d'aquest divendres i la del vinent. I una de les situacions més xocants aquests dies. Ningú tallarà les cames de la Vella Quaresma, tal i com està previst cada divendres de quaresma. 

 

Tota precaució és poca per evitar grans agolmeracions de gent, contacte personal i la possible propagació del coronavirus. 

 

Notícies relacionades