Back to top

Risc extrem d'incendis forestals a Catalunya fins dimecres

Protecció Civil ha activat el pla d'emergències per incendis INFOCAT davant l'elevat risc d'incendi forestal i fa una crida a la prudència a la ciutadania per tal de minimitzar al màxim el risc

Aquest matí s’ha reunit el comitè tècnic del Pla INFOCAT, que ha decidit activar en ALERTA el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT davant l’elevat risc d’incendis que es preveu des d’avui i fins dimecres i per l’avís d’entrada de vent de tramuntana i mestral que ha emès el Servei Meteorològic de Catalunya. 

Davant aquesta situació, Protecció Civil de la Generalitat fa una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l’entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada. Cal reforçar la prevenció i evitar qualsevol situació de risc i trucar al 112 en cas de veure una columna de fum.

Fortes ratxes de vent pels pròxims dies

El Servei Meteorològic de Catalunya (METEOCAT) preveu l’entrada d’un episodi de vent de tramuntana i mestral a partir d’aquest migdia que s’allargarà a la tarda i s’enfortirà durant la nit, quan podrà superar els 70-90 km/h. Paral·lelament, es preveu una baixada de la humitat per sota del 40%, que podrà descendir al 30 % en algunes zones.

Per demà dimarts es preveu que a la tarda bufi vent aponentat a l’interior, entre feble i moderat però constant. A l’extrem sud serà fort a 80 km/h Baix Camp i també a la serralada prelitoral (Prades i zona del port) seran zones afectades pel vent fort.

pla alfa

D’acord amb les previsions d’alt risc d’incendi forestal pràcticament a tot el territori, els Bombers continuen reforçant la dotació diària de guàrdia. També s'han reforçat la guàrdia de coordinació, a la Sala Central de Bombers, i la de suport a tot l'operatiu.

Des del Secretariat de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) es manté el reforç de la vigilància i dels missatges de prudència sobretot en les tasques de la campanya de la sega. A més, des de dissabte passat les associacions de voluntaris de protecció civil estan realitzant rondes preventives a urbanitzacions i parcs naturals per extremar la vigilància.

Paraules clau:

Notícies relacionades