Back to top

Sagessa recupera la festa d'homenatge als jubilats

Un centenar de treballadors del grup Sagessa, que es van jubilar entre el 2011 i enguany, han estat homenatjats aquest dissabte a l'auditori de l'Hospital Sant Joan de Reus. La commemoració, que ha suposat un retrobament entre antics companys de feina, ha servit per posar en valor les seves trajectòries en l'àmbit sanitari.
homenatge jubilats sagessa

Moltes són les vivències que uneixen el prop d'un centenar de treballadors de Sagessa que s'han jubilat en els darrers set anys. Tots ells han estat homenatjats en reconeixement a la seva feina dedicada a l'assistència sanitària a equipaments com l'Hospital Sant Joan de Reus, el Verge de la Cinta de Tortosa, o a diversos centres d'atenció primària. Entre els exprofessionals sanitaris la Carme Giménez, una infermera que ha treballat durant 27 anys a l'hospital de Reus i n'ha estat 19 a urgències: "hem passat de... quant tot es feia a mà, doncs ara la infermeria treballa tot informatitzat, hem vingut a un hospital més gran, i bé, ja fa dos anys que estic jubilada, i avui és un dia especial perquè ens estem retrobant amb tots els que ens hem jubilat des de fa uns anys, i avui és un dia festiu".

Si bé el trasllat del vell al nou hospital de Reus va ser un punt d'inflexió pels treballadors del centre, l'evolució tecnològica també ha estat un dels aspectes que més destaquen els jubilats al llarg de la seva vida professional. Més enllà de la tecnologia, però, també remarquen els canvis en les relacions entre els professionals i els professionals i els usuaris. Així ho explica el Gerard Pallejà, que ha treballat durant 36 anys a l'hospital de Reus: "abans el metge mirava la cara al pacient, parlava amb ell, que ara actualment, es passa més estona mirant l'ordinador per apuntar les dades, no perquè no vol mirar al pacient o a l'usuari, però evidentment, sí que ha canviat molt, o bastant, la relació entre metges i usuaris, i fins i tot entre companys de treball, també".

L'últim reconeixement als jubilats de Sagessa es va fer l'any 2010, encara al vell edifici de l'hospital Sant Joan de Reus.

Notícies relacionades