Back to top

Sis mesos tenyint de groc la plaça de la Vila de Cambrils

Segons l'organització, més de 400 persones s'han unit a la marxa d'aquest dimecres. A la cantonada del carrer Gimbernat, un petit grup d'unionistes les han rebudes amb banderes espanyoles i al crit de 'golpistas'.
Concentració Avis i Àvies per la Llibertat. Foto: B. Pluma

Fotografia: B. Pluma

La consigna ha estat clara: Llibertat presos polítics. Ha estat el càntic més escoltat en la concentració dels Avis i Àvies per la Llibertat de Cambrils, que com cada setmana des de fa sis mesos, s'han tornat a reunir a la plaça de la Vila del municipi. Un acte que segons els organitzadors, ha superat les 400 persones vingudes d'arreu del territori tarragoní. Els llaços, pancartes i fotografia dels polítics independentistes empresonats o exiliats tampoc hi han faltat, així com els paraigües per suportar un sol de justícia. 

Amb motiu del sisè mes consecutiu de concentracions pacífiques, el col·lectiu cambrilenc ha comptat amb una breu actuació musical a càrrec d'una membre de l'entitat, qui ha interpretat el Cant dels Ocells i la Flama del Canigó en violí. A la vegada, també s'ha fet un minut de silenci per les víctimes de l'esfondrament d'un viaducte a Gènova, Itàlia.

Com de costum, els Avis i Àvies per la Llibertat han iniciat el seu recorregut ja característic. Al seu pas per la cantonada del carrer Gimbernat però, els esperava un petit grup d'unionistes qui mostraven majoritàriament banderes espanyoles i una de Tabàrnia, qui els han rebut a crits de 'golpistas', però també han cridat altres consignes com 'viva España' o 'elecciones'. En un moment, també han entonat la cançó 'yo soy español'. Més enllà de l'intercanvi de càntics però, la concentració ha seguit el seu curs sense incidències. 

Manel Palacios, un dels impulsors del col·lectiu independentista ha tret ferro de la situació abans de la marxa, assegurant que no entrarien en provocacions. Ha assegurat que aquestes respostes per part de persones que pensen diferent a ells se les troben des d'un mes i mig enrere, sempre al mateix punt del recorregut. De fet, denuncia que la setmana passada, els improperis van ser més notoris i fins i tot hi va haver un moment de tensió quan un dels presents, amb una samarreta de la selecció espanyola, va donar una empenta a un periodista qui estava cobrint l'acte. Per aquest motiu i coincidint també amb l'aniversari de les concentracions, des del col·lectiu Avis i Àvies per la Llibertat de Reus s'han desplaçat aquest dimecres a Cambrils, per una banda, per donar suport i per l'altra, per celebrar el seu compromís després de sis mesos. Bartolomé Pluma, un dels impulsors d'aquest moviment a Reus, ha posat l'accent en la taca d'oli que la tercera edat ha aconseguit al conjunt del territori català i també en la seva persistència.

L'acte s'ha donat per acabat al mateix punt on s'ha iniciat, a la plaça de la Vila, on en rotllana, els assistents han cantat l'Estaca i el Cant dels Segadors. La setmana vinent, la cita és a la mateixa hora: dimecres a les 11:30h.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Notícies relacionades