Back to top

El teletreball: obligació o recomanació?

Tres responsables del Govern de la Generalitat han parlat durant les darreres hores de l'obligació de teletreballar. Això sí, emetent missatges contradictoris.

Després de l'aplicació de l'estat d'alarma i el toc de queda, moltes són les persones que han protestat davant la prohibició de dur a terme determinades activitats socials. Un fet que xoca amb l'obligació d'anar a treballar, sovint en un transport públic saturat, que ha aixecat crítiques a les xarxes socials. 

Conseller de treball

Aquest dimarts, el Govern de la Generalitat ha sortit en bloc a parlar del teletreball. Però ho han fet amb missatges contradictoris. D'entrada, el conseller de Treball, Chakir el Homrani, ha assegurat en una entrevista a RAC1 que el teletreball és obligatori per a totes les empreses que puguin garantir-lo. Unes declaracions que ha acompanyat d'un anunci: Sancions per aquelles empreses que no apliquin aquesta mesura. A més, demana un certificat per aquelles empreses que no puguin oferir aquest servei de teletreball als seus empleats. 

Conseller d'empresa i la portaveu del Govern

En canvi, aquest mateix dimarts al matí, el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa ha assegurat a Catalunya Ràdio que el teletreball és recomanable. De fet, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat a la ràdio pública catalana que l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol no permet a la Generalitat obligar les empreses a fer teletreball sempre que sigui possible, i tampoc aplicar sancions a aquelles que no ho facin. 

Paraules clau:

Notícies relacionades