Back to top

Unió de Pagesos reclama més regulació en la cadena alimentària

Falset ha acollit, durant tres dies, el 13è Congrés Nacional d'Unió de Pagesos. Una trobada que se celebra cada quatre anys i que ha reunit 132 delegats comarcals d'arreu de Catalunya.
Votacions en el congrés d'unió de pagesos

Unitat d'acció entre els productors, complicitat amb els consumidors i suport institucional 

Aquests són els puntals que, segons Unió de Pagesos, han de permetre posar en valor el sector agrari i aconseguir uns preus dignes pels productors.

Així se'n desprèn del 13è Congrés Nacional celebrat a Falset, que ha aprovat, entre d'altres mesures, reclamar que es limiti la concentració de les grans superfícies ja que, segons Unió de Pagesos, escanyen els productors imposant preus molt baixos.

Nova Llei catalana de la cadena alimentària

Des d'Unió de Pagesos també demanen l'aprovació d'una nova Llei catalana de la cadena alimentària que reguli les transaccions entre la producció i la distribució dels productes alimentaris per evitar possibles pràctiques deslleials. Una futura llei en què, segons la Generalitat, ja s'hi està treballant.

consellera al congrés d'Unió de Pagesos

Malgrat tot, la conjuntura política d'un final de legislatura imminent, fa difícil preveure si el projecte de llei arribarà a temps al Parlament abans que es convoquin unes noves eleccions.

Paraules clau:

Notícies relacionades